Craiova: Oamenii lui Caiac, audiaţi pentru clonări de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul infracţional riscă ani buni de închisoare
Grupul infracţional riscă ani buni de închisoare

Şapte persoane au fost aduse în această dimineaţă la sediul DIICOT Craiova. Procurorii DIICOT susţin că aceştia acţionau în Franţa, Spania şi Polonia, dar şi în America. Până în prezent nu se ştie care este valoarea prejudiciului.

Irinel Ocnăreasa, reţinut astăzi, este unul dintre apropiaţii cunoscutului interlop Mihia Pârvu, zis şi Caiac, cel care a fost ucis de Cătălin Mavrichie, după o partidă de poker. Au avut loc 12 percheziţii, 10 în Craiova şi două la Filiaşi. „ În momentul de faţă toate persoanele sunt audiate, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional şi falsificare de carduri. Au avut loc percheziţii la locuinţele acestora, de unde a fost ridicată aparatură folosită la falsificarea cardurilor“, a spus Adrian Glugă, procuror-şef în cadrul DIICOT Craiova.

Falsificator cu state vechi

Ionel Valentin Goga, unul din membrii grupului de falsificatori de carduri, a mai fost reţinut în urmă cu câţiva ani tot pentru aceeaşi infracţiune. Tânărul îşi dezvoltase o adevărată reţea şi trăgea bani cu cardul din Franţa. „Astăzi vor fi prezentaţi la Tribunalul Dolj, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Deocamdată, nu am stabilit care este valoarea prejudiciului“, a adăugat Adrian Glugă.

Procurorii au mai stabilit că o parte din grupul infracţional confecţiona aparatura, care era trimisă mai departe şi montată pe bancomate.

Înfundaţi de telefoane

Ocnăreasa şi Goga discutau tot timpul despre cum trebuie să acţioneze şi când, motiv pentru care interceptările telefonice au cântărit foarte mult, conducând la ridicarea acestora. „Tinerii aduşi la audieri au declarat că sunt nevinovaţi şi că totul este o înscenare. „Nu am făcut nimic, nu ştim de ce am fost aduşi astăzi aici. Ne-au luat din casă şi nu ne-au zis absolut nimic“, a declarat unul dintre membrii grupării infracţionale.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, falsificatorii de carduri riscă până la 12 ani de închisoare.Procurorii DIICOT au mai stabilit că în doar câteva luni tinerii au reuşit să îşi cumpere bunuri foarte scumpe.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite