Craiova: Marinela Sfetcu, militant pentru promovarea tradiţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Marinela Sfetcu, militant pentru promovarea tradiţiilor
Craiova: Marinela Sfetcu, militant pentru promovarea tradiţiilor

La 22 de ani avea deja o funcţie de răspundere, ca director al Căminului Cultural Bechet, şi se implica în reînsufleţirea vechilor obiceiuri care au dat mereu identitate zonei.

Dacă vrei să cunoşti Bechetul tradiţional trebuie, obligatoriu, să o întâlneşti pe Manuela Sfetcu. Deşi are doar 27 de ani, îi găseşti fragile legături cu mulţi dintre tinerii de o vârstă cu ea. Iubeşte folcorul, pe bătrânii plini de poveşti despre satul de odinioară şi vrea să ştie totul despre plaiurile natale. Mai mult decât atât, ţine cu tot dinadinsul să-i înveţe pe copii să îşi preţuiască rădăcinile. Pentru că şi alţii au făcut la fel ca ea şi bine au făcut.

Dansul, învăţat de-a lungul a opt ani

Din clasa a patra şi până într-a douăsprezecea nu i-a rămas nimic neştiut despre dansurile populare. Făcea parte din Ansamblul Bordeiaşul al Liceului Teoretic Bechet. „Primul joc, se numea ceasul, mi-a dat bătăi de cap. Mi s-a părut atât de greu că începusem să mă gândesc să renunţ, spunându-mi mereu că nici nu-mi place. M-am ambiţionat în cele din urmă, iar azi îi învăţ la rândul meu pe alţi copii dansuri populare şi nu numai“, spune Manuela. Şi ce i-a mai plăcut să fie în preajma dirigintei din gimnaziu, care se ocupa de ansamblu, profesoara de biologie Victoria Gheorghe. Numele său este purtat astăzi de Ansamblul Primăriei Bechet.

Află din Adevărul de Seară de azi ce dansuri i se par Marinelei speciale.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite