Maria Ionescu - tenismena care dansează cu graţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Ionescu. Foto: Laurenţiu Nica.
Maria Ionescu. Foto: Laurenţiu Nica.

Practică sportul alb şi dansuri de societate şi poartă zilnic discuţii pe pagina celebrului artist Justin Bieber. Şcoala este însă pe primul plan.

Maria Ionescu se mândreşte cu zeci de diplome câştigate la concursurile şcolare, dând dovadă de o inteligenţă remarcabilă. La doar 8 ani, abordează, cu o abilitate ieşită din comun, subiecte pe care cu greu unii dintre noi le pot discuta. Şi, pentru că este elevă în clasa I „step by step“ din cadrul Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti, vrea să fie cât mai pricepută, astfel că urmează cursuri de engleză.

După ore, ajunge acasă, îşi ia echipamentul şi merge la Casa Armatei unde practică alături de alţi micuţi dans de societate. De la vârsta de trei ani merge la aerobic, tenis de câmp, dans modern, sporturi despre care spune că au ajutat-o să devină tot mai sigură pe ea: „Este interesant ce se întâmplă la orele de dans. Acea ţinută pe care mi-a imprimat-o dansul îmi dă încredere în mine. M-am obişnuit cu starea asta şi chiar îmi place. Acolo, în timp ce dansezi, poţi fi oricine îţi doreşti“, spune micuţa.

Şcoala este însă prioritatea ei. Spune că are şi câteva materii preferate, precum Scrierea sau Religia. „Profesorii sunt cei mai pricepuţi şi cei mai buni prieteni ai noştri“, mărturiseşte Maria. Povesteşte că o oră specială este cea în care învăţătoarea îi grupează în cerc, iar fiecare dintre copii reprezintă o carte: „Fiecare stă într-un cerc şi este considerat matematică, artă, scriere, citire, ştiinţe şi construcţii. Este interesant şi constructiv“.

Are însă şi câteva nemulţumiri. „Uneori mă simt stresată, pentru că unii dintre elevi sunt extrem de gălăgioşi şi ai senzaţia că eşti într-o junglă. Ar fi bine dacă şcoala ar fi vopsită cu culori mai vii, dar nu mov şi roz“, spune Maria.

Maria Ionescu şi colţisorul cu desene. Foto: Laurenţiu Nica.

Îşi doreşte o carieră în medicină

Timpul liber şi-l petrece fie la tenis, fie la dans modern. Spune că îi place să aibă o ocupaţie mereu, „dar cu motivaţie“. Acasă este aşteptată de o întreagă ceată de prieteni, cum îşi numeşte Maria animăluţele: „o hamsteriţă, un pisoi, Tomi şi un câine, Taşa, iar Blaki, Goldi şi Redi sunt cei trei peştişori“. Îi place însă şi muzica, moştenindu-l pe tatăl ei, solistul trupei Black Box, Gabi Ionescu. Îi plac melodiile Rihannei, fiind pasionată de genul muzical pop-rock.


Spune însă că i-ar plăcea să ajungă un celebru medic obstetrician şi are motivele ei. „Pentru că vreau să ajut femeile să nască copii. Cred că aş putea deveni cel mai bun medic ginecolog. Îl iubesc pe Dumnezeu. Dar uneori nu sunt de acord cu gândirea celor foarte bogaţi, pentru că cheltuie în neştire, mai ales în vremuri de criză. Ştiţi cum e: cei bogaţi pot oricând ajunge săraci, iar cei săraci pot oricând deveni bogaţi“,  încheie Maria Ionescu.

Născută. 27 decembrie 2002, Craiova.
Studii. Elevă în clasa I, la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova.
Aspiraţii. Îşi doreşte să devină obstetrician.

Ce-i place
Este pasionată de dans, de desen, de muzică, de religie. Îi place însă, în aceeaşi măsură, marea şi muntele. Adoră să schieze, iar meciurile de tenis sunt favoritele ei.

Ce nu-i place
Se întristează când o promisiune este încălcată. De asemenea, spune că nu suportă gălăgia, în niciun spaţiu, fie acasă, la şcoală, în aer liber.

Întrebări şi răspunsuri

Cum sunt colegii tăi de la şcoală?
Unii mai buni, alţii mai răi. Nu ştiu ce se întâmplă cu lumea asta, porneşte de la rău. Dacă te uiţi cu atenţie în jur, observi că oamenii sunt cam trişti. Avem nevoie de zâmbete, fie că suntem copii, fie că suntem oameni mari. Mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume mai bună, mai cinstită.

Ce ţi se pare cel mai important în viaţa ta?
Familia. Este cel mai important lucru pentru noi toţi. Consider că familia este universul unui copil fără de care nu poate găsi un drum drept în viaţă.  Îl iubesc pe Dumnezeu pentru că mi-a dăruit o familie şi un frăţior.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite