Marea disponibilizare lasă Craiova pradă gunoaielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile publice care asigură salubrizarea şi întreţinerea zonelor verzi în Craiova au rămas fără aproximativ 500 de salariaţi.

De astăzi, un număr de 339 de salariaţi de la Serviciul Public de Salubritate au intrat în preaviz de 20 zile lucrătoare, iar 134 de angajaţi de la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL au preaviz de 15 zile. În primele zece zile angajaţii vor veni la serviciu, după programul redus prevăzut de lege, iar în ultimele zile de preaviz nu vor avea această obligaţie. Disponibilizaţii vor primi o compensaţie de două salarii, conform contractului colectiv de muncă. Disponibilizaţii de la RAADPFL vor veni la serviciu timp de patru ore pe zi. Aceştia vor primi compensaţii în cuantum de 25% din salariul lunar.

Peste 800 de bugetari, trimişi acasă

Conform noilor organigrame aprobate în şedinţa ordinară a Consiliului Local  Craiova 809 persoane vor fi concediate. Cei mai mulţi sunt de la Salubritate Craiova - 339 de angajaţi. De la Poliţia Comunitară vor fi daţi afară 219 oameni, iar de la RAADPFL 134. Concedierile vin în urma aplicării normelor OUG nr. 63/2010. Şi de la instituţiile care aparţin de aparatul propriu al Primăriei Craiova - sport şi cultură, dar şi de la Evidenţa Persoanelor vor fi concediaţi angajaţi, dar într-un număr mai mic. Fiecare salariat ar trebui să primească la plecare cel puţin două salarii, conform contractului colectiv de muncă.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite