Craiova: Manifestări de Ziua Pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Manifestări de Ziua Pompierilor
Craiova: Manifestări de Ziua Pompierilor

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, care are loc în data de 13 septembrie, la ISU Oltenia vor avea loc o serie de manifestări.

La 13 septembrie 2009 se împlinesc 161 de ani de la actul eroic al pompierilor bucureşteni, când, în frunte cu căpitanul Pavel Zăgănescu au spus “Nu” trupelor de ocupaţie ce încercau să deturneze actul revoluţiei.

Printr-o coincidenţă, în acea zi de 13 septembrie, cu puţin înaintea sosirii trupelor otomane în Bucureşti avusese loc înmânarea noilor drapele ale Regimentului 2 infanterie, solemnitate ce a influenţat moralul şi devotamentul ostaşilor, dar şi voinţa de apărare a demnităţii naţionale.

Idealul neatârnarii îi călăuzea şi pe ostaşii Companiei de Pompieri, care doreau deplasarea spre cazarma din Dealul Spirii, intuind iminenţa unui conflict armat cu otomanii.

„Data de 13 septembrie a rămas de atunci un însemn de măreţie, de dăruire şi de jertfă supremă pentru ţară şi credinţa strămoşească în libertate. Obiectivul fundamental al întregii activităţi desfăşurate la nivelul ISU Oltenia Dolj este îmbunătăţirea calităţii acţiunilor de prevenire şi intervenţie în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, în scopul realizării siguranţei cetăţeanului şi al alinierii la standardele impuse de statutul de ţară membră a Uniunii Europene”, a declarat cpt. Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Oltenia.

Manifestările organizate de ISU Oltenia vor avea loc în ziua de 11 septembrie la sediul Detaşamentului nr. 2 Pompieri Craiova, str. Caracal nr. 246, începând cu ora 10. Pe lângă discursurile oficialilor vor avea loc prezentări demonstrative privind activitatea de pregătire a cadrelor profesioniste ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia al judeţului Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite