Mama, în propoziţii la grădiniţă, „face curăţenie, spală rufe, e dulce cu mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lecţie pentru mama, la Grădiniţa Ion Creangă
Lecţie pentru mama, la Grădiniţa Ion Creangă

Au vrut să le facă suprize de pomină fiinţelor care le-au dat viaţă şi să fie la înăţime de ziua lor, aşa că au renunţat la orele de joacă şi jocuri ca să înveţe bine litere, cifre, câteva poezii şi cântecele.

O lecţie interactivă a luat locul serbării de 8 Martie la grupa mare B, de la Grădiniţa 42 „Ion Creangă“ din Craiova. Cu mămicile de faţă şi-au rezolvat fişele de lucru, au numărat atent desenele de pe foi şi le-au raportat fără greşeală la cifra care le însoţea. Apoi le-au dovedit că ştiu bine care este rolul mamei în viaţa lor şi au construit propoziţii ca „mama spală rufe, face mâncare, e dulce, face curăţenie şi merge la cumpărături“.

8 Martie, la grădiniţă

Click pe POZE pentru galerie foto

Au mers şi mai departe, şi le-au arătat că ştiu care e cea mai mică pasăre din lume, cel mai înalt animal, dar şi câţi elefanţi încap într-un rechin. Iar ca să le testeze la rândul lor isteţimea, micuţii le-au spus ghicitori şi le-au cerut rapid răspunsuri. Le-au avut de partea lor pe educatoarele Constanţa Mihai şi Elena Gorun.

image

Spectacol reuşit la Centrul social de zi „Aripi de lumină“

Cu daruri pentru mămici, în poezii şi cântece, s-au pregătit şi copiii centrului
patronat de Arhiepiscopia Craiovei, prin Asociaţia Vasiliada. Serbarea lor, „Să ne cinstim părinţii“, le-au făcut-o cu emoţie cadou.

„Eu am spus poezia «Nu eşti cel mai sărac din lume», iar mama a fost încântată“, a spus Alexandra Tufariu (11 ani).

La spectacol au participat 30 de copii, elevi ai mai multor şcoli din Craiova, printre care Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ şi Colegiul Naţional „Carol I“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite