Craiova: Magistraţii de la Curtea de Apel nu au mai continuat protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Magistraţii de la Curtea de Apel nu au mai continuat protestele
Craiova: Magistraţii de la Curtea de Apel nu au mai continuat protestele

La Curtea de Apel Craiova astăzi nu e decât şedinţă penală, sunt opt sau zece dosare, toate urgenţe. Acestea au intrat în discuţie dis-de-dimineaţă, protestele magistraţilor de la această instanţă nemaiavând loc.

“Hotărârea de a protesta aparţine individual fiecărui complet de judecată. Astăzi, şedinţele de judecată s-au desfăşurat normal.  Dacă mâine colegii vor considera să protesteze, ei vor decide”, a explicat magistratul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Săptămâna trecută, joi şi vineri, judecătorii au intrat cu trei ore întârziere în sălile de judecată. Magistraţii sunt nemulţumiţi de faptul că Ministerul Justiţiei a decis tăierea sporurilor de surmenare neuropsihică şi de risc. Fără acest sporuri, veniturile magistraţilor s-au redus cu aproape 50%.

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, a declarat că se va consulta astăzi cu alţi judecători, în legătură cu sancţionarea faptului că sporul de 50% nu a fost inclus în salariile magistraţilor, deşi Curtea de Apel Bucureşti le-a dat câştigat de cauză.

Aceasta  a mai spus că neincluderea sporului în salariile magistraţilor, în ciuda unei hotărâri judecătoreşti favorabile, constituie abuz în serviciu, faptă de care s-ar face vinovat atât ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cât şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite