Mădălina Militaru promovează tinere talente
0Nu ar sta degeaba o clipă şi este fascinată de întregul univers cultural ce i se dezvăluie în fiecare zi la Casa de Cultură Traian Demetrescu.
Recunoscătoare pentru şansa de a fi mereu printre personalităţi pe care ştie că nu le-ar fi întâlnit dacă nu ar fi făcut parte din echipa Casei de Cultură Traian Demetrescu, Mădălina Militaru se străduieşte să fie mereu la înălţime. Fiecare zi o priveşte ca pe o sursă de inspiraţie, din care are ceva bun de învăţat. Este secretar-dactilograf, dar asta nu o împiedică să se implice în toate activităţile culturale ale Tradem-ului, că este vorba despre o lansare de carte, de un vernisaj al unui artist plastic sau de o gală cu prichindei.
Anul trecut a adus-o într-o ipostază pe care o consideră onorantă, cea de membru în mai multe jurii ale festivalurilor dedicate copiilor şi tinerilor. Aşa l-a cunoscut pe Mihai Trăistariu. Alături de acesta a urmărit îndeaproape evoluţia micilor talente care au cântat pe scena Festivalului „Portativul veseliei“. „A fost o experienţă nemaipomenită, dar şi foarte dificilă, pentru că trebuie să evaluezi corect evoluţia unui copil, să nu dezavantajezi pe cineva şi să nu-i dezamăgeşti. Până la urmă sunt vedete în miniatură şi au aşteptări pe măsură“, spune Mădălina, şi ea un fan al muzicii uşoare.
Apreciată pentru jurizare
Cu o diplomă de excelenţă i-a fost recompensată prezenţa în juriul Festivalului „Portativul veselei“, la fel s-a întâmplat şi la Gala cântecelor de iarnă, la Concursul de colinde „Dor de sărbători“ sau la Festivalul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur“. Evaluările Mădălinei au fost apreciate şi de organizatorii unor concursuri precum „Miss şi Mini Mister Oltenia“. Se regăseşte în visele, în energia şi bucuria copiilor. „Am fost mai tot timpul un pic băieţoasă. La şcoală făceam parte din echipa de fotbal feminin. Am şi visat cu ochii deschişi, fiind şi o fire romantică. N-am cum să uit sau să încetez să fiu copil“, mărturiseşte ea.
La curent cu problemele cartierului
Ca membru al Consiliului Consultativ al Primăriei Craiova, Mădălina Militaru trebuie să fie receptivă la problemele oamenilor. Şi-a ales ca zonă de interes propriul cartier. Stând în Rovine a considerat că nu îi poate scăpa nimic din ce îi supără pe oameni. Pune pe hârtie nereguli semnalate de aceştia şi o dă mai departe celor în măsură să găsească soluţii. „Mi se pare că fiecare ar trebui să fie atent la ce se întâmplă în comunitatea din care face parte. Stând departe nu se rezolvă nimic“, afirmă tânăra.
Simte o satisfacţie deosebită când observă că lucrurile se mişcă într-o direcţie pozitivă. Şi-ar dori mai multe şanse pentru tineri, căci a văzut cum este şi în altă parte. Vreme de trei ani a muncit în Germania, pentru că a vrut să aibă proprii bani în anii studenţiei, iar viaţa acolo era diferită, „cu mult mai multe oportunităţi“.