Craiova: Alin Macovei este medicul care dă viaţă artei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Alin Macovei este medicul care dă viaţă artei
Craiova: Alin Macovei este medicul care dă viaţă artei

Doctorul Macovei salvează vieţi la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Nr. 1 din Craiova. În timpul liber, craioveanul compune linia muzicală pentru piesele de teatru dedicate copiilor.

Alin Macovei s-a specializat în medicina de urgenţă, care îi dă şansa să scoată oamenii din stop cardiac şi să facă resuscitări. „Este o satisfacţie enormă să văd că un om trăieşte în mare parte datorită mie. După ce un pacient iese din stop-cardiac, parcă renasc”, precizează doctorul. De muzică s-a îndrăgostit încă din copilărie, în jurul vârstei de 10 ani. „Am făcut pian clasic de la patru ani. Deşi părinţii mei au fost convinşi că eu şi sora mea o să devenim doctori, au ţinut cu tot dinadinsul să cunoaştem o limbă străină şi un instrument”, povesteşte medicul.

De mic visa la instrumentul-orchestră

A ales pianul. La 14 ani, deja cânta muzica lui Bach, Mozart şi Heiden. „Pe măsură ce înaintam în vârstă, am început să reproduc diverse melodii de rock, pop şi jazz, pe care le auzeam din întâmplare. În anii de liceu îmi imaginam că ar exista o orgă care să poată suprapune sunetele, un fel de instrument-orchestră. Sintetizatorul are un soft care poate face acest lucru”, ne explică profesionistul. A început cu instrumentele cu clape, iar acum, doar cu ajutorul unei claviaturi, Alin Macovei compune muzica pentru piesele de teatru din mai multe instituţii din ţară, cum ar fi Teatrul „Colibri” din Craiova, Teatrul „Vasilache”, din Botoşani, Teatrul Arlechino din Braşov, Teatrul de Păpuşi din Chişinău şi, mai nou, Teatrul Nottara din Bucureşti. „Şansa de colabora cu teatrul mi-a dat-o Patrel Berceanu, fostul director al Teatrului de Păpuşi din Bănie, care mi-a cerut să lucrez pentru piesa «Albă ca Zăpada». Au urmat câte două-trei spectacole pe an. Acum, colaborez mai ales cu Valentin Dobrescu, din Botoşani”, a mai spus doctorul de la Urgenţe. Acesta ne-a mărturisit că a lucra pentru copii este un lucru extrem de greu, dar şi plăcut: „Pe copii nu-i poţi minţi, pentru că sunt foarte sinceri. Dacă muzica nu este de calitate, micuţii tropăie, se ridică de pe scaune, oferindu-ţi un răspuns imediat despre calitatea muzicii tale. Dacă ai stricat muzica, s-a terminat cu spectacolul”, este de părere medicul Macovei.

Aflaţi în Adevărul de Seară de miercuri, din Craiova, în ce formaţii de rock a cântat medicul Macovei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite