Craiova: 100 de poliţişti au descins în Faţa Luncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: 100 de poliţişti au descins în Faţa Luncii
Craiova: 100 de poliţişti au descins în Faţa Luncii

Acţiune de amploare a poliţiei: oamenii legii au declanşat operaţiunea „Tunetul”. 

Mai citeşte şi:

Craiova: 3.000 de amenzi pentru folosirea mobilului

Poliţiştii doljeni au dat startul unor acţiuni de proporţii ca urmare a scandalurilor din plină stradă, dar şi a infracţionalităţii înregistrate până acum. Prima oprire a avut loc azi-dimineaţă, când aproximativ o sută de poliţişti şi jandarmi, dar şi luptători DPIR au descins în cartierul Faţa Luncii, zonă considerată cu risc criminogen.

"Prada" nu a fost cine ştie ce, dar,  aceste acţiuni vor diminua numărul infracţiunilor comise, susţin poliţiştii craioveni.  Astfel, oamenii legii au legitimat 256 de persoane şi au instituit 10 filtre auto, în cadrul cărora au fost oprite pentru control 182 de autovehicule.

Deasemenea, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de magistraţii Judecătoriei Craiova, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane despre care existau date că au comis fapte de natură penală. 

Peste 30 de contravenţii constatate

În timpul efectuării acestor percheziţii, au fost depistate patru persoane care se sustrăgeau cercetărilor, motiv pentru care au fost conduşi la sediul secţiilor de poliţie, poliţiştii reuşind soluţionarea a două dosare penale aflate în evidenţă cu „autori necunoscuţi”.  Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 38 de abateri de natură contravenţională, pentru care au aplicat amenzi a căror valoare s-a ridicat la suma totală de 3920 lei.

Acţiunea Tunetul a fost declanşată pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi crearea unui cadru operaţional necesar desfăşurării activităţilor specifice în scopul diminuării fenomenului infracţional. Zilnic, vor fi efectuate controale şi razii în zonele identificate ca fiind pretabile săvârşirii unor fapte antisociale, de natură penală sau contravenţională”, a declarat comisar Adrian Căpraru, purtător de cuvânt IPJ Dolj. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite