Conducta Nabucco are certificat de urbanism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Dolj a eliberat certificatul de urbanism pentru conducta de gaze Nabucco. Gazoductul va tranzita România prin patru judeţe, printre care Dolj şi Mehedinţi.

Certificatul de urbanism pentru conducta Nabucco a fost eliberat zilele trecute de către Direcţia de Urbanism a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj. „Gazoductul va subtraversa Dunărea în dreptul localităţii Ostroveni din Dolj şi va trece prin interiorul judeţului pe circa 108 kilometri şi de aici în alte patru judeţe, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş şi Arad“, a explicat şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Din totalul investiţiei pe teritoriul României, aproximativ 200 de milioane de euro ar putea rămâne la bugetul CJ Dolj, instituţia primind deja 27.000 de lei în urma eliberării certificatului de urbanism. „În continuare, având în vedere investiţia, unu la sută din aceasta vine la CJ Dolj pentru taxele legale în momentul în care se va semna autorizaţia de construcţie“, a mai spus Ion Prioteasa.

Traversează 16 localităţi din Dolj

Certificatul de urbanism a putut fi eliberat cu uşurinţă cu ajutorul Sistemului Informatic Geografic (GIS), care constă într-o bază de date ce conţine hărţi parcelare tridimensionale, cu informaţii despre extravilanul şi intravilanul comunelor doljene. Lungimea totală a gazoductului pe teritoriul României va fi de 472 kilometri, din care 108 pe teritoriul judeţului Dolj. Conducta ce va aduce gaze naturale din Rusia, pe sub Marea Neagră, către statele est-europene, membre ale UE, va intra în ţară pe teritoriul comunei Ostroveni, urmând să traverseze 16 localităţi doljene. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite