Lucrările de două milioane de euro la Aeroportul Craiova vor fi gata luna viitoare. Conducerea negociază cu Wizz Air curse directe către Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de modernizare a Aeroportului Internaţional Craiova este implementat în proporţie de 90 la sută. Conducerea Cosiliului Judeţean Dolj se află în  discuţii cu operatorul low-cost Wizz Air pentru a introduce curse directe către Spania.

Amenajarea aeroportului din Craiova se apropie de final. Acesta este anunţul pe care l-a făcut preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, în cadrul conferinţei de presă susţinute astăzi, alături de directorul Aeroportului, Mircea Dumitru. Lucrările la proiectul în valoare de aproximativ două milioane de euro durează de doi ani şi urmează să fie finalizate luna viitoare.

„S-a muncit mult la această lucrare. Mă refer la  onstructor, proiectant, conducerea aeroportului şi la colegii de la Consiliul Judeţean. În acest moment este realizat în proporţie de 90 la sută“, a anunţat Ion Prioteasa.

Conducerea CJ Dolj se pregăteşte pentru o altă investiţie, de data aceasta fiind vorba de o finanţare europeană. „Ne pregătim pentru o nouă etapă în care vom încerca să obţinem zece milioane euro pentru a continua dezvoltarea aeroportului din Craiova“, a mai spus Prioteasa.

Mircea Dumitru şi Ion Prioteasa

image

Directorul aeroportului, Mircea Dumitru a anunţat că se află în discuţii avansate cu operatorii aerieni Wizz Air şi Austrian Airlines. „Negociem pentru introducerea de curse directe către Spania cu ajutorul companiei low-cost Wizz Air şi, în acelaşi timp vrem să transformăm aeroportul din Bănie într-un aeroport hub, asemeni celui din Timişoara, prin colaborarea cu Austrian Airlines. Astfel, aeronava care ar face Craiova Viena să poată să plece către toate destinaţiile din America de Nord sau Canada. Vom face zboruri interne care să se conexeze cu cele directe la Roma şi Milano“, a explicat Mircea Dumitru.

Şeful CJ a inspectat lucrările la aeroport

image

Acesta a mai spus că odată cu introducerea curselor directe către Roma şi Milano, traficul de pasageri a ajuns în luna august la peste 3.000 de persoane. „Vara aceasta traficul a fost cu aproape 50 la sută mai mare lunar faţă de cât aveam în urmă cu cinci ani anual“, a punctat directorul aeroportului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe craiova@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Craiova, click pe poza de mai jos:

cap ziar ads
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite