Liga ajută Universitatea să joace iarăşi la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia LPF, prezentă ieri pe Stadionul „Ion Oblemenco“, a aprobat revenirea echipei oltene acasă, chiar dacă Liga va mai „închide ochii“ pentru câteva nereguli. Până joi, arena trebuie curăţată. Buruieni, copaci, dar şi scaune rupte. Nu vorbim de un parc, ci de stadionul Universităţii din Craiova, care nu a mai fost îngrijit deloc după ce echipa s-a mutat la Severin.

Revenirea Universităţii la Craiova are de ieri şi girul Ligii Profesioniste de Fotbal. Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, şi Mircea Călin, membru al Comisiei Competiţii, tot din cadrul Ligii, au analizat ieri condiţiile oferite de Stadionul „Ion Oblemenco". „Mă bucur pentru toţi craiovenii că s-a găsit înţelegere şi că echipa se întoarce acolo unde-i este locul, unde este istoria ei", a spus Alexandru.

Tot el a continuat: „Surprinzător, lucrurile stau foarte bine. Am venit să vedem ce putem face, pentru că trebuie să respectăm legea, dar am observat că, din punctul nostru de vedere, totul este în regulă. Sunt lucruri remediabile, cu mici excepţii, până la ora meciului cu FC Timişoara".

Oficialul LPF a mai precizat că Liga o va sprijini pe Universitatea ca să poată evolua la Craiova. „Vom mai face, poate, mici rabaturi, pentru ca suporterii olteni să poată vedea echipa la ea acasă. De la Bucureşti la Craiova toată lumea e doritoare ca Universitatea să revină la normal, există bunăvoinţă şi cred că se va rezolva şi partea legată de documente", a conchis Vali Alexandru.

Secretarul general al forului prezidat de Dumitru Dragomir va reveni joi în Bănie pentru a vedea dacă au fost îndeplinite şi ultimele remedieri.

CEZ le-ar putea tăia curentul

Una dintre cerinţele Ligii priveşte partea de estetică a arenei, care nu arată prea bine din cauza scaunelor rupte sau degradate. Vali Alexandru a oferit însă soluţia: „Am decis, sperăm să şi putem, să eliberăm un sector de scaune pentru a «plomba» zona în care lipsesc. Mai este şi problema cu vegetaţia din exterior, dar am înţeles că se va rezolva în zilele următoare, pentru că trebuie să permitem accesul pe stadion aşa cum prevede legea".

Revenirea Ştiinţei în Bănie ar putea fi însă sabotată de CEZ Oltenia. Câţiva angajaţi ai societăţii care livrează energia electrică ameninţau ieri că vor tăia curentul la stadion din cauza unor facturi neplătite.

250 de zile au trecut de la ultimul meci al Universităţii Craiova pe Stadionul „Ion Oblemenco", disputat la 7 decembrie 2009.

100 de puşcăriaşi vor curăţa arena

Oltenii sunt obligaţi ca până joi arena să fie curăţată de buruieni. Cum cei câţiva angajaţi ai clubului nu pot face faţă, în ajutorul lor vor veni mai mulţi puşcăriaşi. „Am luat legătura cu Penitenciarul Pelendava şi ne vor trimite 100 de oameni dornici de muncă şi de un ban în plus, pentru că ei vor fi plătiţi de club", a precizat Nicu Braun, directorul DJS Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite