FOTO Liderul PPE la întâlnirea cu liderii rromilor din Oltenia: „Avem bani să vă dăm, dar vrem să ştim cum o să trimitem copiii la şcoală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful PPE, Joseph Daul, secretarii generali ai aceluiaşi partid şi europarlamentar Marian Jean Marinescu au participat astăzi la o întâlnire cu reprezentanţii etniei rrome din Oltenia şi autorităţile locale. Întâlnirea organizată la primăria a constat într-un dialog între şeful PPE şi rromii prezenţi privind problemele educaţiei.

Politicianul francez a ajuns la Craiova în această după-masă după ce azi-dimineaţă s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi trei miniştrii: al culturii, al justiţiei şi al finanţelor.

„Azi-dimineaţă am discutat despre Schengen iar acum am făcut o vizită la Craiova pentru a avea o discuţie referitoare la minoritatea rromă, dar şi cu agricultorii. Avem reprezentanţi ai minorităţii rrome, ONG-uri, primari din comune cu rromi, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Casa de Asigurări de Sănătate, oameni care sunt cel mai în măsură să vorbească despre acest subiect. Avem o strategie a Uniunii Europene pentru integrarea minorităţii rroma. Există acest proiect, a fost depus şi este în discuţii“, a declarat europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

image

Şeful PPE le cerut rromilor să îşi exprime punctul de vedere vizavi de probleme cu care se confruntă minoritatea rromă.

„Sunteţi cei mai în măsură să fiţi aici. Ce putem face pentru ca părinţii să-şi trimită copiii la şcoală? Dacă îi determinăm pe copii de rromi să meargă la şcoală înseamnă că i-am ajutat. Avem bani disponibili la Bruxelles care nu au fost utilizaţi, dar nu vreau să vin aici să spun că vă dau banii, trimiteţi copoii la şcoală. Aş vrea să ştiu care sunt mijloacele prin care îi putem determina pe părinţi să îşi trimită copiii la şcoală. Facem apel la mame să depună toate  eforturile pentru a-i determina pe copii să continue cursurile. Nu voi impune nimic, doar vă voi spune că avem mijloace pentru a vă ajuta în integrare“, le-a transmis Joseph Daul reprezentanţilor minorităţii rrome.

image

Rând pe rând, liderii ţiganilor au luat cuvântul plângându-se de sărăcia în care se afundă majoritatea rromilor, dar şi infrastrucutra precară din cauza căreia copiii nu pot ajunge la şcoală.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite