Liceenii, consiliaţi să se ferească de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul Florin Nicolăiţă le vorbeşte liceenilor despre consecinţele consumului de droguri
Inspectorul Florin Nicolăiţă le vorbeşte liceenilor despre consecinţele consumului de droguri

Elevi din clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic Tudor Arghezi  au primit de Moş Nicolae o porţie de dialog despre drogurile legale şi ilegale, cadou pregătit de două profesoare de limba română şi inspectorul Florin Nicolăiţă, de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dolj.

Primul lucru mărturisit de liceeni La întâlnirea, ce a avut loc printre cărţile Bibliotecii Aman, prima mărturisire a elevilor a fost: „Nu ne-au interesat niciodată drogurile!“. Alexandru Mitrică a întărit zicând: „N-am avut de-a face cu aşa ceva!“. Reacţia lor a venit imediat ce au auzit poveşti cu tineri care au ajuns să ucidă ca să-şi procure banii pentru stupefiante.

„S-a întâmplat ca dramele trăite de alţii să-i determine pe unii adolescenţi să recunoască la astfel de întâlniri că au încercat etnobotanice. Este un pas important pentru ei, pentru familiile lor, care cer cu disperare ca noi să facem un miracol şi să îi scăpăm pe copiii lor de consumul de droguri“, a spus inspectorul Nicolăiţă. Potrivit acestuia, tinerii ştiu foarte puţin despre consecinţele consumului de stupefiante, le caută pentru plăcerile imediate fără să ştie care sunt riscurile la care se expun pe termen lung.

Dialogul despre „Drogurile legale şi ilegale“ este parte a proiectului „Prin cultură împotriva viciilor“, pe care Biblioteca Aman îl va derula pnă în iunie 2012. Astăzi, poliţişti de la Secţia 1 vor purta cu elevii o discuţie pe tema „O faptă necugetată poate duce la o viaţă ratată“.  Pe 16 decembrie, jandarmii le vor vorbi liceenilor despre „Chipul ascuns al celui de lângă tine“, iar pe 19, psihologul Mihail Jianu va încerca să afle ce au de spus tinerii despre depresie şi tentativă de suicid în adolescenţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite