Craiova: Liceenii, ajutaţi să creadă în ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius, Andreea sau Manuel sunt câţiva dintre elevii Craiovei, care au ţinut astăzi să îşi testeze încrederea în ei înşişi, dar şi să înţeleagă cât de mult se pot baza pe cei din jurul lor, în situaţii limită.

Şedinţa de consiliere s-a desfăşurat la Grupul Şcolar Traian Demetrescu, împreună cu psihologul Viorica Buzatu. „Vârsta adolescenţei este foarte dificilă, de aceea ei au nevoie să înveţe să îşi gestioneze emoţiile, să îşi controleze comportamentul“, spune profesoara.

Aceşti elevi sunt parte a proiectului „Vreau în clasa a IX-a“, demarat acum doi ani de World Vision. Ei primesc lunar, până la terminarea liceului, câte un milion de lei fiecare, de la sponsori din ţară, cu care corespondează prin intermediul asociaţiei. Selecţia lor s-a făcut pe baza a două criterii: nota de intrare la liceu şi un venit care să nu depăşească 300 de lei pe membru de familie.

image



Elevele din grupul de consiliere au format un zid lângă un pod imaginar, reprezentat de o linie roşie, ce trebuia traversat de colegii din grupul de consiliere pentru a-şi verifica echilibrul, încrederea în sine şi în cei care i-ar fi putut ajuta să nu se prăbuşească de pe pod.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite