Craiova: Liceenii sunt invitaţi să pună pe hârtie „Craiova în imagini“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Liceenii sunt invitaţi să pună pe hârtie „Craiova în imagini“
Craiova: Liceenii sunt invitaţi să pună pe hârtie „Craiova în imagini“

De Zilele oraşului li se pregăteşte un Salon municipal de Fotografie numai pentru ei. Ca să poată participa, trebuie să îşi trimită lucrările până pe 16 octombrie.

Toţi elevii din clasele IX – XII se pot înscrie în competiţia creativă. Condiţia este aceea de a imortaliza pe hârtie fotografică doar Craiova. „Fotografiile vor putea aborda întreaga paletă de activităţi din viaţa cotidiană a oraşului, evitându-se imaginile care încalcă dreptul persoanelor la intimidate“, precizează Diana Nedelcu, reprezentat al Asociaţiei culturale Craiova. Tinerii trebui să ştie că nu vor refuzate lucrări despre discriminare etnică, social, violenţă, sex . Cei care nu pot sta departe de aparatul foto au libertatea de a decide dacă optează pentru reportaj, portret, peisaj urban sau felurite asptecte din viaţa urbei. Pozele trebuie să fie, obligatoriu, originale, nicidecum copiate de pe internet. Fiecare liceean va trimite câte trei fotografii 20 x 30 şi un CD cu acestea. Organizatorii nu acceptă pozele procesate pe computer.

Doar 50 intră în expoziţie

Salonul se va desfăşura sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi primăriei, unde va fi şi deschisă expoziţia cu lucrările selectate, 50 în total, pe 23 octombrie. Preşedintele juriului va fi directorul Muzeului de Artă, Florin Rogneanu.  Jurizarea se va face în perioada 17 – 18 octombrie, iar rezultatele vor fi anunţate în ziua imediat următoare. Tot acest efort creativ va fi recompensat. Cel mai talentat fotograf licean va lua Marele Premiu „Nicu-Dan Gelep“. De asemenea, se vor înmâna medalii de aur, argint şi de bronz, dar şi două distincţii speciale. Premiile vor consta în bani şi materiale fotografice. Lucrările se trimit în plic, la sediul TVS. Nu vor fi percepute taxe de participare. Salonul municipal „Craiova în imagini“ va rămâne deschis până în ultima zi a lunii octombrie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite