Craiova: Laurenţiu Ciucă, un karateka mândru de elevii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Laurenţiu Ciucă, un karateka mândru de elevii săi
Craiova: Laurenţiu Ciucă, un karateka mândru de elevii săi

De 22 de ani practică artele marţiale. Are şi un club de Karate Tradiţional, Master Craiova. Îi place să lucreze cu tinerii şi crede că sportul este un mijloc de definire a personalităţii. 

Laurenţiu Ciucă şi-a îndreptat paşii spre artele martiale de la 16 ani. În 1987 nu erau recunoscute ca sport în România. Pe vremea lui Ceauşescu se antrena noaptea pe diverse terenuri, cum ar fi cel de la Institut. „Se întâmpla să ne ia urma miliţienii şi alergau cu câinii după noi să ne prindă“, poveşteşte Laurenţiu începuturile în artele marţiale. Acest sport a fost legalizat de Guvernul României în 1990, chiar de ziua lui. Până atunci, existau grupe a câte zece cursanţi, care se pregăteau cu instructorii lor pe unde puteau şi se fereau de oamenii legii.

Cel mai important an din viaţa lui Laurenţiu Ciucă a fost 2005. Atunci, eleva sa Mihaela Pasă (centura neagră 1 DAN) a reuşit performanţe extraordinare: două titluri de campioană europeană în Cehia, două locuri 2 şi un loc 3 la Campionatul Mondial de Fudokan, ce a avut loc în Italia. Mihaela Pasă se poate mândri cu performanţa de a fi prima vicecampioană mondială din Oltenia la Karate Tradiţional din istorie. Tot 2005 a fost un an foarte bun pentru el şi din punct de vedere sentimental.

Se bucură de reuşitele elevilor săi

După aceea totul s-a năruit şi acum a ajuns la partaj cu fosta lui soţie. Lucrează ca factor poştal şi începe serviciul la ora cinci dimineaţa. Nu a renunţat la activitatea sportivă şi susţine antrenamente de două ori pe săptămână cu cei 16 practicanţi de Karate Tradiţional pe care îi are. „Nu sunt mulţumit de ceea ce fac. Este o chestiune de timp şi cu siguranţă, nu voi rămâne la acest stadiu“, mărturiseşte Laurenţiu.

Când vorbeşte de pasiuni se raportează la perioada în care era împreună cu soţia sa: „Îmi place să ascult orice gen de muzică. Citeam mult până să ajung să divorţez“, îşi aminteşte Laurenţiu.  Antrenorul şi-a exprimat marele său regret, faptul că nu a găsit persoana potrivită pentru a fi fericit. „Îmi pare rău că nu am găsit persoana care să mă accepte aşa cum sunt“, a precizat acesta.

În final, Laurenţiu a transmis un mesaj pentru toţi practicanţii de Karate Tradiţional. „Împlinirea unui practicant de Karate Tradiţional este dată de împletirea experienţei sportive personale cu munca de formare a unor noi generaţii de karateka şi de rezultatele sportive obţinute împreună cu aceştia. Educaţie, sănătate, concentrare, autocontrol, autoapărare, iată numai câteva motive pentru care vă recomand practicarea Karate-ului Tradiţional“, a încheiat Laurenţiu Ciucă.

Data naşterii: 20 ianuarie 1971, Craiova
Studii: Şcoala Naţională de Antrenori Bucureşti, student în anul II, Management Financiar-Contabil
Experienţă: 22 de ani practicant de Karate Tradiţional
Familie:
Divorţat, are doi copii
Ce-i place?
„Prefer să lucrez cu oameni de cuvânt. Mă simt bine când particip la formarea caracterului puternic al oamenilor. De aceea am şi ales să lucrez în acest domeniu, pentru a descoperi tineri care vor să se dezvolte.“
Ce nu-i place?
„Detest lipsa educaţiei, a cuvântului şi a respectului faţă de munca altor persoane. Atât timp cât respect oamenii din jurul meu, am pretenţia ca şi ceilalţi să facă acelaşi lucru în ceea ce mă priveşte.“

Întrebări şi răspunsuri:
Care este diferenţa între Karate Tradiţional şi Karate Modern?
L.C.:
Este o diferenţă foarte mare. La Karate Tradiţional se pot învăţa multe, cum ar fi salutul, disciplina, educaţia. Karate Modern este mai mult comercial.
Dacă aţi avea şansa să vă naşteţi încă o dată, ce aţi schimba?
L.C.:
Aş face acelaşi lucru, însă aş fi mai atent cui acord încrederea şi iubirea în viaţa personală.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite