Craiova: Lapte şi corn pe datorie pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Lapte şi corn pe datorie pentru elevi
Craiova: Lapte şi corn pe datorie pentru elevi

Autorităţile judeţene au în prezent un deficit la plata programului de 4 milioane lei, restanţă de anul trecut. Concurenţa la licitaţiile care se desfăşoară zilele acestea e mult mai mare decât în 2008, pentru contracte bătându-se câte şapte-opt firme.

Contractele de distribuţie a produselor lactate şi de panificaţie către cei aproximativ 75.000 elevi şi preşcolari din Dolj au făcut cu ochiul societăţilor de profil din Oltenia şi din restul ţării. Opt firme s-au înscris în cursă pentru a prinde unul dintre contractele pentru laptele copiilor şi alte şapte vor să le dea corn. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Dan Mogoş, în bătălia pentru distribuirea laptelui s-au înscris Bam Pan Impex SRL din Turda,  Dorna, Solemizo, SC Simultan SRL din Făget, Lactido din Craiova, Albalact, Prodlacta şi Novartis SRL. Două dintre aceste firme, Bam Pan şi Novartis, au ofertat şi la licitaţia pentru distribuţia cornului către şcolari. Celelalte cinci firme care au depus oferte sunt Aurora din Drobeta Turnu Severin, Vel Pitar din Vâlcea, Pan Dynamic din Craiova, Succes Nic Com SRL din Runcu şi Isis din Craiova.
 
Licitaţiile pe minus, cu voie de la Guvern

Câştigătorii care urmează să fie desemnaţi zilele acestea nu au însă de ce să îşi frece palmele de bucurie că au pus mâna pe un contract „gras“. Deşi licitaţiile însumează 11,8 milioane lei în acte, autorităţile judeţene au în prezent un deficit la plata programului „Lapte şi corn“ de aproximativ 4 milioane lei, sumă restantă de anul trecut.  Dacă anul trecut nu era permisă organizarea unei licitaţii fără ca autoritatea contractantă să deţină banii necesari, o modificare legislativă recentă, cuprinsă în Hotărârea de Guvern 925/2009, dă liber la licitaţiile „în gol“, astfel că Executivul doljean poate organiza licitaţii pentru laptele şi cornul elevilor chiar dacă are o „gaură“ în buget la acest capitol. Pentru că banii nu au şanse să ajungă prea curând în vistieria administraţiei doljene, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a ameninţat Guvernul acum două luni că îl va da în judecată dacă nu se achită de obligaţii.

Licitaţia la fructe, în pom

Deşi şcolarii ar fi trebuit să primească din această toamnă câte un fruct pe zi, CJ Dolj nu a primit deocamdată instrucţiuni sau bani pentru organizarea licitaţiilor. Potrivit vicepreşedintelui CJ Dolj, Dan Mogoş, deocamdată se ştie doar că elevii ar trebui să primească un fruct, pe lângă lapte şi corn, însă autorităţile centrale nu au transmis încă informaţii referitoare la implementarea acestui proiect, cerut de către Uniunea Europeană.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite