La Craiova s-ar putea crea maşinile viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnologia capturii de imagine folosită în filmul AVATAR va fi folosită pentru crearea de maşini confortabile.
Tehnologia capturii de imagine folosită în filmul AVATAR va fi folosită pentru crearea de maşini confortabile.

Tehnologia capturii de imagine care stă în spatele filmului Avatar va fi utilizată şi de inginerii Ford pentru crearea unor maşini mai confortabile.

Inginerii Ford vor utiliza tehnologia capturii de imagine pentru a crea maşini mai confortabile şi mult mai plăcute în timpul şofatului. Această tehnologie a fost folosită pentru crearea filmelor ca Avatar, Lord of the Rings sau Shrek, iar Ford este singurul constructor auto care utilizează acest system, informează automarket.ro

„Ca şi în filme, aplicăm pe corpul uman un număr mare de senzori pentru a putea înţelege interacţiunea dintre om şi vehicul”, a declarat Gary Strumolo, manager Ford.


„După ce culegem datele, creem oameni virtuali pe care îi folosim să realizăm un număr mare de teste care ne vor ajuta să înţelegem cum persoane de diferite dimenisiuni corporale interacţionează cu diferite tipuri de maşini. Este un mod eficient de a crea maşinile viitorului”
, a completat oficialul Ford, citat de automarket.ro.


Sistemul utilizat de constructorul american se numeşte Human Occupant Package Simulator (HOPS) şi combină softul pentru captura imaginilor cu un vehicul de teste special.

Confortul său disconfortul sunt, în mod inerent, măsuri subiective”, a declarat Nanxin Wang, şeful departamentului tehnic Ford. „O maşină poate fi confortabilă pentru unii în timp ce alţii pot considera opusul. Provocarea noastră este să găsim motivul pentru care oamenii se simt bine sau nu în maşina şi să schimbăm designul acestora”, a completat Nanxin Wang.

„Înainte să dispunem de sistemul HOPS, singura cale prin care puteam evalua designul maşinilor era să rugăm oamenii să se urce în ele şi să ne spună cum se simt. Acest lucru ne ocupă mult timp. Acum putem grupa aceste date subiective cu măsurătorile obiective realizate cu ajutorul HOPS”, a încheiat Nanxin Wang.


Tehnologia ar putea fi aplicată şi la fabrica Ford de la Craiova, potrivit unor surse neoficiale Ford România.
Până se va hotărâ constructorul auto american dacă maşinile viitorului vor putea fi asamblate la Craiova, oficialii Ford România au anunţat că primele maşini “made în România” vor ieşi de pe linia de producţie în cursul acestui an. Până în 2012 planurile  americanilor la Craiova prevăd o producţie de  anuală de 300.000 de autoturisme şi 300.000 de motoare.


Fabrica de la Craiova va avea o cifră de afaceri de 2.8 miliarde de euro pe an în urma modernizării instalaţiilor şi a extinderii capacităţilor de producţie, potrivit lui  John Fleming, preşedintele Ford Europa. Investiţiile estimate de Ford la Craiova se vor ridica la 675 milioane de euro, iar achiziţiile de pe piaţa internă, de la furnizorii de echipamente şi piese auto, se vor ridica la circa 1 miliard de euro.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite