Craiova: Universitatea va întâlni Poli Iaşi, în optimile competiţiei KO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Universitatea va întâlni Poli Iaşi, în optimile competiţiei KO
Craiova: Universitatea va întâlni Poli Iaşi, în optimile competiţiei KO

Sorţii au fost oarecum îngăduitori cu formaţia fanion a Olteniei. Ştiinţa îşi va măsura forţele cu Poli Iaşi, într-un meci care se va disputa în Copou.

Oltenii au ocazia să se răzbune pe ieşeni după eşecul din campionat din etapele trecute, când trupa lui Petre Grigoraş a câştigat cu 1-0.

Pentru acest sezon, Universitatea are ca obiectiv să ajungă în finala competiţiei. „Cupa este unul dintre obiectivele noastre. Nu spun că o vom câştiga, dar important este să ajungem în finală. Aici, orice este posibil, însă trebuie să ai şi un dram de noroc“, a spus preşedintele grupării din Bănie, Adrian Mititelu.

Ultima dacă când Ştiinţa a disputat finala Cupei României a fost în 2000, alb-albaştrii conduşi atunci de Emil Săndoi fiind învinşi cu 2-0 de Dinamo, într-un meci disputat pe fostul stadion „Lia Manoliu“.

De atunci, Craiova, care are în palmares şase Cupe ale României şi alte patru finale jucate, a tot sperat la un loc în ultimul act, însă cel mai aproape a fost în sezonul 2004-2005, când a ajuns până în semifinale. Universitatea a fost eliminată atunci de Farul, după ce a pierdut cu 1-0 la Constanţa şi a câştigat doar cu 2-1 la Craiova. 

Iată programul optimilor: Gaz Metan CFR Craiova - CFR Cluj, Astra Ploieşti - FC Timişoara, Dinamo - Oţelul Galaţi, Gaz Metan Mediaş - FC Vaslui, Unirea Urziceni - FC Braşov, Gloria Bistriţa - Steaua Bucureşti, Poli Iaşi - Universitatea Craiova, Internaţional Curtea de Argeş - Rapid.

Partidele din optimi se vor disputa în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă pe stadionul primei echipe care va fi trasă la sorţi. Dacă scorul va fi egal după 90 de minute se va trece la prelungiri (două reprize a câte 15 minute) şi, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Meciurile vor fi programate în zilele de 27, 28 şi 29 octombrie.

Vom reveni cu reacţii din tabăra Universităţii Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite