Craiova: Justiţia e blocată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Justiţia e blocată!
Craiova: Justiţia e blocată!

 Reprezentanţii Sindicatului Justiţia Oltenia au anunţat astăzi că au decis în cadrul Adunării Generale să înceapă protestele. Magistraţii, personalul auxiliar şi procurorii susţin că vor continua acţiunile până când Guvernul va soluţiona problemele privind salarizarea.

Mai citeşte şi:

Ţăranii, primiţi cu lacătele la uşă de judecători

“Începând de astăzi, 3 septembrie, vom începe protestele pe o perioadă nedeterminată”, a anunţat Ştefan Mihai, vicepreşedintele Sindicatului Justiţia Oltenia. Astfel, publicului, avocaţilor şi justiţiarilor le este interzis accesul în sălile de judecată. Totodată, serviciile de registratură şi arhivă sunt nefuncţionale, cu excepţia cazurilor penale urgente, cum ar fi cererile privind arestările preventive şi cauzele care privesc minorii.

La toate instanţele de pe raza Curţii de Apel Craiova judecătorii au refuzat să mai judece începând cu 1 septembrie, iar toate procesele aflate pe rol au fost amânate.  Dacă nu vor ajunge la niciun consens, judecătorii spun că vor continua forma de proteste. Magistraţii susţin că nu mai cred în promisiuni şi că grila de salarizare primită de CSM prevede salarii cu 60 la sută mai mici decât în prezent pentru sistemul judiciar.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite