Craiova: Jumătate din Garda de Mediu Dolj, în concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Jumătate din Garda de Mediu Dolj, în concediu
Craiova: Jumătate din Garda de Mediu Dolj, în concediu

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Dolj, Ileana Şerban, a anunţat azi în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural că nu mai are cu cine să controleze gropile de gunoi neconforme din mediul rural pentru că majoritatea angajaţilor săi sunt în concediu.

Deşi pe ordinea de zi a şedinţei, exista un punct referitor la situaţia gropilor de gunoi din judeţ, Şerban a precizat că nu poate oferi multe detalii, deoarece nu a reuşit să viziteze decât 30% din gropile rurale din Dolj. „Va fi o adevărată problemă în următoarea perioadă pentru că nu avem cu cine face controale. Suntem doar doi oameni care pot inspecta pe toate comunele. Trei angajaţi sunt în concediu medical şi nu i-am văzut la faţă de când am preluat funcţia, alţi patru sunt în concediu de odihnă şi trei nu au dreptul de a face controale pentru că sunt comisari debutanţi. Inclusiv şoferul este comisar debutant la noi”, a spus Şerban, adăugând faptul că în total la instituţie sunt 15 angajaţi şi că nu are nici mijloacele logistice necesare să facă aceste controale într-un timp mai scurt.


Funcţionarii, rechemaţi la serviciu


Prefectul Florin Stancu a precizat însă că pentru angajaţii aflaţi în concediu de odihnă există posibilitatea rechemării la serviciu. „ Eu ştiu că se face o planificare a concediilor pentru tot anul următor în luna decembrie. Nu se poate să-şi ia toţi concediu în luna august şi să nu mai avem cu cine face treabă”,a spus Stancu.

Întâlnire cu primarii, programată săptămâna viitoare

Necesitatea unor controale şi a unei discuţii cu edilii-şefi ai comunelor doljene a fost subliniată azi şi de şefa Agenţiei Judeţene de Protecţia Mediului, Monica Mateescu. Aceasta a declarat că fiecare primar va trebui să completeze o fişă de identificare, care va conţine coordonatele gropilor de gunoi din localităţile pe care e conduc. "Indiferent că vom scrie noi în fişe că gropile s-au închis, gropile vor fi verificate prin satelit şi dacă nu sunt închise, Uninea Europeană poate declanşa procedura de infringement", a spus Mateescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite