Jumătate din Craiova a rămas fără apă caldă! Dacă nu se recuperează datoriile, la iarnă Bănia rămâne în frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La robinetele craiovenilor nu mai curge apă caldă
La robinetele craiovenilor nu mai curge apă caldă

Jumătate din punctele termice din Bănie nu mai primesc agent termic de ieri dimineaţă. Anunţul a fost de viceprimarul Mărinică Dincă.

„Suntem în situaţia delicată în care CET-ul a oprit agentul termic la 50 la sută din punctele termice din oraş. Primăria Craiova trebuie să reacţioneze foarte repede pentru că altfel craiovenii de la blocuri vor rămâne fără căldură pe timpul iernii“, a declarat viceprimarul.

Potrivit acestuia, astăzi s-a închis distribuţia la foarte multe puncte termice şi este posibil ca săptămâna viitare să nu mai existe apă caldă în toată Bănia. Acesta a mai spus că printre punctele termice unde a fost oprită căldură se află şi cele din apropierea asociaţiilor de propriteri şi locatari cu foarte mari datorii la întreţinere. Informaţiile au fost confirmate şi de reprezentanţii Regiei de Termoficare. Din totalul de 150 de puncte 50 nu mai primesc agent termic.

După anunţul făcut de Mărinică Dincă, primarul Solomon a trimis un comunicat de presă prin care face apel la cetăţeni să îşi achite datoriile la căldură. „Fac un apel la craioveni, să-şi achite restanţele la plată, pentru a reuşi să furnizăm, în bune condiţii, apa caldă şi agent termic, în perioada următoare“, se arată în declaraţie trimisă de primar.

„Dimineaţa am avut o şedinţă cu directorul de la CET Craiova, cu directorul Regiei de Termoficare şi cu directorul economic din Primărie, pentru a găsi soluţii de deblocare a acestei situaţii. De asemenea, am cerut şi Serviciului Coordonare Asociaţii de Proprietari să se implice direct în recuperarea datoriilor de la cetăţeni şi să verifice activitatea preşedinţilor de asociaţii. Am luat legatura cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor şi am asigurări că vom primi sprijin financiar în zilele următoare”, se arată în comunicatul primarului

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite