Craiova: Romeo şi Julieta, şi pe scenă şi în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Romeo şi Julieta, şi pe scenă şi în viaţă
Craiova: Romeo şi Julieta, şi pe scenă şi în viaţă

Actorii Cătălin Băicuş şi Clara Vulpe, povestea de dragoste shakespeariană de la Teatrul Naţional Marin Sorescu, reuşeşte să fascineze prin trăirea ei şi în viaţa de zi cu zi.

Cei doi tineri actori l-au descoperit pe William Shakespeare când aveau vârsta majorităţii celor care le sunt spectatori la piesa în care au jucat împreună deja de 17 ori, de doi ani încoace. „Fiecare îl percepe pe Shakespeare în manieră personală, însă gustul pentru lectura operelor sale sunt convinsă că poate fi educat. Aşa se dezvoltă imaginaţia, limbajul“, mărturiseşte Clara, Julieta lui Cătălin Băicuş în viaţa de zi cu zi.

image



Shakespeare, citit după poveştile cu Albă ca Zăpada

„La fel de actual, la fel de puternic“. Aşa i se înfăţişează Shakespeare actorului Cătălin Băicuş, convins că operele marelui dramaturg ar trebui să fie răsfoite chiar din momentul în care tinerii încep să îşi dezvolte orizontul, să înţeleagă o poveste de dragoste cum este „Romeo şi Julieta“, când au forţa interioară să trăiască „Visul unei nopţi de vară“. „Mi-l imaginez sub forma unui workshop în care elevii să se exprime aşa cum l-au simţit ei pe Shakespeare când l-au citit, prin muzică, pictură, graffiti, poezie, prin reprezentări proprii secolului XXI“, povesteşte Cătălin., amintindu-şi de impactul pe care l-a avut asupra lui textul piesei „Romeo şi Julieta“, pusă în scenă la Craiova de grecul Yiannis Paraskevopoulos, pe atunci cu Julieta Oana Bineaţă.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite