Craiova: Circ la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Circ la Spitalul Judeţean
Craiova: Circ la Spitalul Judeţean

Mai mulţi poliţişti, bolnavi şi medici de la Spitalul Nr 1 au făcut tărăboi toată dimineaţa în faţa Unităţii de Primire Urgenţe. Cauza: nu aveau unde să transporte un craiovean cu un handicap fizic sever, care tocmai părăsise centrul de criză al unui cămin de bătrâni de pe strada Tabaci.

Cearta, declanşată încă de aseară, la ora 20.00, era în toi şi astăzi, la ora 10.00. Povestea a început după ce un echipaj al Secţiei 2 de Poliţie a adus de pe strada Dezrobirii la Unitatea de Primire Urgenţă (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) un bărbat în vârstă de 29 de ani, numit Cristian Iordache. Pentru că nu are mâini şi picioare, medicii l-au ţinut la spital toată noaptea, pentru a-l examina. "A fost monitorizat, a primit tratament, perfuzie cu glucoză, iar în prezent este stabil hemodinamic, adică este sănătos, din punct de vedere clinic. Azi dimineaţă a semnat, pe propria răspundere, fişa de externare", a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, medicul de gardă de la UPU, de noaptea trecută.

În loc să fie externat în linişte, cazul s-a lăsat cu tam-tam. Pentru că nu se putea deplasa, picioarele fiindu-i amputate, bărbatul stătea neclinitit în faţa Urgenţelor şi nimeni nu venea să-l ducă acasă. Poliţiştii spun că de fapt nu are o locuinţă, ci este vorba despre un om al străzii.

Ceartă trecători, medici şi poliţişti

Situaţia bărbatului din curtea Spitalului Nr 1 a stârnit reacţii printre trecători. Oamenii care se perindau prin ograda instituţiei nu înţelegeau ce se întâmplă cu acest bărbat care urla de durere şi cerea milă. "De ce nu-l bagă nimeni în seamă? Dumneavoastră sunteţi medici sau animale? Degeaba aveţi carte, că nu aveţi suflet", se adresează doctorilor Ionuţ Pripescu, însoţitorul unui bolnav. Pe de altă parte, poliţiştii au fost supăraţi că nu puteau pleca de la SJU. "Dacă ne sună cineva, nu putem părăsi acest loc. Asta ne este datoria", a declarat Nicolae Oprea, agent de poliţie. 

Asistenţii de la căminul de bătrâni de pe strada Tabaci ne-au spus că Iordache Cristian a stat 45 de zile la centrul de criză şi că a plecat cu o rudă care a solicitat externarea acestuia.

Circul de la SJU continuă şi la această oră. Vă vom ţine la curent cu situaţia care ţine de aseară.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite