Judecătorul Diaconescu şi-a reclamat o colegă la parchet pentru mărturie mincinoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Diaconescu susţine că judecătoarea Amalia Cecilia Cristel a minţit atunci când a spus că a văzut că el ar fi primit şpagă. Judecătorul a fost trimes săptămâna trecută în judecată pentru luare de mită de procurorii DNA. În acelaşi dosar mai sunt acuzate alte trei persoane, judecătorul Laurenţiu anghel, şi doi avocaţi Ion Militaru şi Octavian Ciucă.

Amalia Cristel le-a spus porcurorilor că a văzut cum Laurenţiu Anghel a venit în biroul lui Diaconescu şi i-a dat suma de 15.000 de euro. Judecătoarea a declarat că l-a auzit pe Bogdan Diaconescu că a cerut un anume dosar, după care l-a studiat împreună cu Laurenţiu Anghel. Procurorii DNA tind să îi dea dreptate magistratei, atâta timp cât Ecaterian Ţibuleac, grefieră la Tribunalul Dolj a declarat că a primit ordin să redacteze două sentinţe. Toul s-a făcut la ordinal judecătorului acuzat de luare de mită.

Diaconescu se jură că nu a fost în birou

Bogdan Diaconescu susţine că între orele 12.40 şi 13.10 când judecătoarea Amalia Cristel spune că ar fi primit mita nu se afla în birou. Pentru a-şi întări mărturia, fiul fostului prefect de Olt a adus şi trei martori. Unul dintre ei l-a contrazis şi a spus că nu a fost plecat nici măcar o secundă din încăpere. Judecătorul reţinut pentru luare de mită şi-a ameninţat coleg şi i-a spus în faţă că îi va fi amânată cererea de transfer la Consiliul Superior al Magistraţilor, în cazul în care nu îşi va ţine gura.

Judecătoarea reclamată la parchet a fost audiată

„ A fost deja audiată, iar cercetările sunt în curs de derulare. Deocamdată nu putem spune decât atât“, a spus Ionel Grigore, purtătorul de cuvânt  al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova. 

Bogdan Diaconescu a fost reţinut lpe data de 7 mai. Potrivit anchetatorilor DNA Craiova, din suma de 45.000 de euro pusă la dispoziţie pentru flagrantul judecătorului Anghel, Bogdan Diaconescu ar fi luat 15.000 de euro pentru a da o sentinţă mai blândă într-un caz de înşelăciune în care erau trimişi în judecată în stare de arest trei deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite