Judecătoarea Cătănoiu: „ Nu am ce să îmi reproşez. Probele din dosar arătau clar că Ţundrea este criminalul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar unul dintre cei trei magistraţii, care l-au judecat pe Ţundrea aacceptat să  vorbească deschis despre procesul bărbatului acuzat de crimă acum 18 ani.

Georgeta Cătănoiu, unul dintre cei trei judecători care a făcut parte din completul de judecată de la Curtea de Apel Craiova, care i-a respins apelul lui Marcel Ţundrea spune că gorjeanul a fost condamnat în baza probelor de la dosar. „Au fost şi martori, care au venit la proces şi au spus că l-au văzut la doi, trei metri de cadavru. Eu şi ceilalţi doi judecători am cerut să se recolteze din vaginul fetei spermă, însă ne-au spus că trupul neânsufleţit al tinerei a stat prea mult în apă şi probele nu mai sunt concludente“, îşi aminte magistratul.

„A spus că este nevinovat“

Deşi au trecut ani buni de la procesul lui Ţundrea, fosta judecătoare îşi aduce bine aminte că bărbatul a spus în momentul în care a depus mărturie că este nevinovat. „Ţundrea era un bărbat retras şi ştiu că era şi divorţat. Noi am judecat cazul lui la fel ca pe fiecare. Deşi acum s-a stabilit că nu el este vinovat, eu nu am nimic să îmi reproşez. Toate indiciile arătau clar că el este autorul crimei. Ţin minte că avea răni pe braţ şi nu a putut să  explice de unde. În râpa unde a fost găsită cadavrul fetei erau foarte multe crengi. Toată lumea a spus, însă la proces că s-a zgâriat încercând să mute trupul în altă parte “, a mai povestit fosta judecătoare.

image



Un alt argument adus de judecătoare este faptul că în locuinţa lui Ţundrea anchetatorii au găsit o revistă cu chipul unui om care avea gura deschisă, iar înăuntru avea ceva îndesat. „Culmea este că tânăra a murit prin axifisiere şi a fost găsit cu gura deschisă, iar criminalul i-a băgat înăuntru mai multe pietre“, a mai declarat fosta judecătoare. Georgeta Cătănoiu a părăsit justiţia cu ani în urmă. Acum şi-a deschis un cabinet notarial în centrul oraşului Craiova.

image

Marcel Ţundrea, gorjenaul care a stat 12 ani în spatele gratiilor pentru viol şi crimă a decedat la începutul anului 2007. Ţundrea a fost condamnat în 1992, la 25 de ani de închisoare pentru violarea şi uciderea unei fetiţe de 13 ani. Bărbatul a negat tot timpul că ar fi vinovat, iar în mai 2004 a fost eliberat, după ce efectuarea unui test ADN, care a demonstrat că nu el este făptaşul.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite