Jucării pentru preşcolarii din Dolj, distribuite prin proiect naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Materialele didactice sunt oferite prin Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii la peste 350 de grădiniţe din judeţ. Fiecare unitate de învăţământ are obligaţia să ridice obiectele ce îi revin, pe bază de proces verbal, până la 12 august.

Toate materialele didactice sunt depozitate la sediul Grădiniţei numărul 53, de pe strada Amaradia nr. 70. Cutii pline cu jucării de tot felul, de la maşinuţe de pompieri, de poliţie, aspiratoare, maşini de spălat, la frigidere şi ambulanţe sunt gata să ia drumul grădiniţelor Craiovei şi spre mediul rural. Aceasta este a doua tranşă de materiale didactice distribuite de Ministerul Educaţiei prin Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii (PRET), un proiect naţional cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), de 105 milioane euro.

„Cred că este pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani când grădiniţele mai văd şi alt material didactic decât cel pe care îl obţinem din salariul nostru, cu banii părinţilor sau creat de noi din materiale ieftine. Mai colorăm, mai scoatem la imprimantă, dar e mai greu cu materialele din plastic“, a spus Irina Alexandru, directoarea Grădiniţei nr. 53, precizând că ar fi foarte bine dacă s-ar face din ce în ce mai multe astfel de proiecte.

În prima serie, cea din luna noiembrie, grădiniţele au primit cuburi din lemn, plastic, de diferite mărimi, planşe, diverse jetoane cu cifre, litere, cu animale şi cu legume. Lista cu instituţiile beneficiare este publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj www.isj.dj.edu.ro.

De jucării vor avea parte prichindeii din Craiova, Băileşti, Dăbuleni, Calafat, Segarcea, dar şi din localităţile rurale ale Doljului. Pachetele se ridică pe bază de proces verbal, iar persoanele care vin la Craiova din partea grădiniţelor respective trebuie să aibă asupra lor ştampila unităţii. Distribuirea se face de luni până vineri, între orele 8.00 - 15.00, până la 12 august.

image

Construcţie nouă

Grădiniţa nr. 53 este prinsă în acest proiect şi cu ridicarea unui nou sediu. Acesta se va construi pe un teren situat în curtea Grupului Şcolar Energetic, de 2.400 metri pătraţi.  „Sper ca lucrările să fie finalizate în maximum doi ani“, a mărturisit Irina Alexandru. Consiliul Local a hotărât săptămâna trecută ca această suprafaţă să fie dată în administrarea grădiniţei. În prezent, unitatea funcţionează în blocul F5a, cu 16 apartamente, dispuse pe trei etaje, pe strada Amaradia nr. 70.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite