Jandarmii doljeni învaţă elevii cum pot preveni faptele antisociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj în colaborare cu voluntari ai Asociaţiei „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III”, au desfăşurat astăzi o acţiune în cadrul proiectului „Învaţă să spui NU”, la Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Horezu Poenari şi Şcoala de Arte şi Meserii din comuna Valea Stanciului.

Acţiunea a cuprins mai multe teme de informare a elevilor cu privire la istoricul Jandarmeriei Române, atribuţiile, misiunile, rolul şi locul acestei instituţii în societate dar şi principalele prevederi legislative pe linie contravenţională şi penală, în vederea creşterii gradului de siguranţă civică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

Sfaturile preventive, promovarea unui comportament civic bazat pe respect  reciproc, dezvoltarea comportamentelor non-violente, prevenirea delincvenţei juvenile sau prevenirea violenţei în sport, au fost principalele mesaje transmise de jandarmi elevilor şi profesorilor participanţi.

„Această acţiune s-a bucurat de receptivitate din partea celor 200 de tineri prezenţi, care şi-au manifestat interesul prin multitudinea de întrebări adresate reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, stabilindu-se totodată şi alte activităţi similare pe viitor”, a declarat lt. Ion Ţapu, ofiţer de relaţii publice.

Jandarmii doljeni desfăşoară asemenea acţiuni, în baza parteneriatelor educaţionale încheiate cu instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj şi municipiul Craiova, astfel încât elevii să cunoască cadrul legislativ pe anumite domenii de interes, reducându-se astfel numărul faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea acestora şi a activităţii educative.
   


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite