Jandarmii doljeni au comemorat eroii căzuţi la datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Eroilor şi a prasnicului Înălţării, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj i-au comemorat pe cei care s-au jertfit pentru gloria neamului românesc.

La biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din incinta Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, preotul militar Bălă Nicolae a oficiat slujba religioasă de pomenire în memoria eroilor jandarmi Slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi a Slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni.

De asemenea, au fost comemoraţi eroi ai neamului şi jandarmilor care şi-au jertfit viaţa pe câmpurile de luptă ale războaielor de independenţă şi cele mondiale sau pe frontul luptei cu infractorii, pentru apărarea vieţii, a avutului cetăţenilor şi a comunităţii.
   
„Cele două sărbători, Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sunt un prilej de recunoştinţă şi smerenie în amintirea celor care, prin sacrificiul lor, au scris o pagină în istoria acestei ţări precum şi pentru slava Mântuitorului. Este momentul când ne înclinăm în faţa celor care, prin sacrificiul suprem, au asigurat dăinuirea noastră în timp pe aceste locuri, iar Înălţarea Domnului să ne aducă lumină şi pace în suflete”, a spus purtătorul de cuvânt al IJJ Dolj, lt. Ion Ţapu.

La activităţile ce s-au desfăşurat astăzi în Craiova a participat o delegaţie de cadre militare din partea I.J.J. Dolj alături de reprezentanţii autorităţilor publice locale şi un pluton de jandarmi la constituirea Gărzii de Onoare în cadrul ceremonialului militar şi religios consacrat acestei sărbători.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite