Craiova: 116 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: 116 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale
Craiova: 116 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova au organizat o serie de activităţi dedicate „Zilei Jandarmeriei Rurale” cu scopul de a păstra viu trecutul instituţiei şi de a cinsti jandarmii ce s-au jertfit pe altarul patriei.

În Piaţa Prefecturii a fost amenajat un stand pentru cetăţeni în vederea familiarizării acestora cu materialele şi tehnica specifice jandarmilor. Craiovenii au primit pliante informative privitoare la evoluţia şi activitatea Jandarmeriei Rurale.

Craiovenii care au avut drum astăzi prin Piaţa Mihai Viteazul s-au arătat interesaţi de activitatea Jandarmeriei. "Chiar nu ştiam că Jandarmeria se numea Rurală. Am aflat multe chestii interesante de la jandarmii care ne-au vorbit despre activităţile lor", ne-a spus Alin Vişan.

"Jandarmeria din Oltenia reprezintă o prezenţă necesară şi activă în viaţa societăţii, în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în asigurarea unui climat corespunzător de viaţă şi muncă, pentru toţi cetăţenii. Prin modul de comportare, în toate situaţiile, jandarmii au reuşit să se bucure de respectul populaţiei şi au primit sprijinul acesteia în îndeplinirea misiunilor, în asigurarea intereselor generale ale societăţii şi ale statului de drept", a spus lt. Ionuţ Ţapu purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite