Craiova: Jandarmeria, la ceas aniversar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Jandarmeria, la ceas aniversar
Craiova: Jandarmeria, la ceas aniversar

La 1 septembrie, Jandarmeria Română sărbătoreşte 116 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale.

Cu acest prilej, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă  (GRJMB) Craiova vor organiza şi desfăşura o serie de activităţi dedicate „Zilei Jandarmeriei Rurale” cu scopul de a păstra viu trecutul instituţiei şi de a cinsti jandarmii ce s-au jertfit pe altarul patriei.

„Sărbătoarea, de o mare încărcătură emoţională, reprezintă un moment ce ne onorează şi ne bucură deopotrivă, evocând gloriosul trecut şi impresionantul prezent al acestei Arme”, a declarat Lt. Ionuţ Ţapu, ofiţer IJJ Dolj.

Luni, 31 august, la sediul celor două unităţi, în Sala Polivalentă, în prezenţa cadrelor militare şi a personalului civil va avea loc o expunere cu tema „” 1 Septembrie – Ziua Jandarmeriei Rurale” continuând apoi cu o expoziţie de fotografii şi documente privind istoria Jandarmeriei Rurale, organizată în Sala Tradiţiilor a celor două unităţi.

Cetăţenii Băniei sunt invitaţi în Piaţa Prefecturii 

Activităţile vor continua marţi, 1 septembrie, între orele 8.00 – 10.00, în Sala de Consiliu a celor două unităţi, cu o adunare festivă la care vor participa invitaţi din cadrul Asociaţiei Veteranilor de Război a M.A.I., în sistem video-conferinţă cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române în cadrul căreia va fi prezentat mesajul inspectorului general al Jandarmeriei Române adresat tuturor jandarmilor şi vor fi purtate discuţii libere cu camarazii de armă ce vor lua parte la acest eveniment.

Între orele 10.00 – 16.00, în Piaţa Prefecturii din municipiul Craiova, va fi organizat un stand care va permite cetăţenilor să se familiarizeze cu materialele şi tehnica specifice jandarmilor şi le vor fi distribuite pliante informative privitoare la evoluţia şi activitatea Jandarmeriei Rurale.

Lansăm cu această ocazie invitaţia tuturor cetăţenilor de a fi alături de noi marţi, 1 septembrie 2009, în intervalul orar amintit, pentru a cunoaşte o parte din gloriosul trecut al acestei Arme”, a adăugat Lt. Cosmin Mirea, ofiţer GR.J.MB. Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite