Craiova: O delegaţie a Forţelor de Securitate din Qatar se află în vizită la Jandarmeria Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: O delegaţie a Forţelor de Securitate din Qatar se află în vizită la Jandarmeria Română
Craiova: O delegaţie a Forţelor de Securitate din Qatar se află în vizită la Jandarmeria Română

O delegaţie a Forţelor Interne de Securitate ale Statului Qatar, condusă de colonel Ali Salman Ali Al Hassan Al Mohandi- comandant al grupei de coloane oficiale şi misiuni, efectuează în perioada 26 iunie – 3 iulie o vizită oficială la Jandarmeria Română, în scopul identificării modalităţilor de cooperare bilaterală pe linia pregătirii personalului.

Inspectorul General al Jandarmeriei i-a primit în data de 29 iunie pe oaspeţii qatarezi la sediul IGJR. La această întâlnire a participat şi ambasadorul statului Qatar la Bucureşti, e.s. Salem AL-JABER.

În deschiderea discuţiilor au fost prezentate rolul şi misiunile Jandarmeriei, ca forţă de ordine publică, precum şi organizarea teritorială. În continuare, delegaţia qatareză a prezentat organizarea şi misiunile Forţelor Interne de Securitate (instituţie similară Jandarmeriei), mandatul acestora în protecţia emirului şi a celorlalte oficialităţi, în lupta împotriva terorismului, precum şi modul de pregătire specific.

Întâlnirea a continuat cu identificarea domeniilor comune în care cele două instituţii pot colabora, fiind prezentate cursurile internaţionale organizate la Şcoala de Aplicaţie şi în centrele de excelenţă de la Ochiuri şi Sinaia.

“Delegaţia qatareză a fost foarte interesată de forţele speciale de intervenţie, în condiţiile în care Forţele Interne de Securitate au o colaborare intensă în acest domeniu cu instituţii similare din Franţa, SUA şi Rusia”, ne-a declarat locotenent Cosmin Mirea, ofiţer relaţii publice.

Programul vizitei mai cuprinde prezentarea Brigăzii Speciale de Intervenţie ”Vlad Ţepeş” şi a Centrelor de pregătire de la Ochiuri şi Sinaia.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite