Craiova: Jandarmeria ia parte la "Săptămâna mobilităţii europene 2009"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Jandarmeria ia parte la "Săptămâna mobilităţii europene 2009"
Craiova: Jandarmeria ia parte la "Săptămâna mobilităţii europene 2009"

 În perioada 16 – 22 septembrie, în municipiul Craiova se va desfăşura a 8-a ediţie a „Săptămânii Mobilităţii Europene” - (European Mobility Week).

Mai citeşte şi:

CITEŞTE ŞI: Braşov: Angajaţii Prefecturii vin la muncă "per pedes"

Oamenii nu şi-ar schimba stilul de viaţă pentru a salva planeta

VIDEO Încălzirea globală s-a încheiat. Urmează răcirea

Catastrofele naturale ar putea face cu 50% mai multe victime până în 2050

Cu acest prilej, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj s-a alăturat acestor acţiuni, în acest sens fiind întocmit un program de activităţi combinate dedicate promovării mobilităţii durabile. Astfel, în zilele de 16 şi 17 septembrie se vor desfăşura activităţi de întreţinere a spaţiilor verzi la sediul I.J.J. Dolj şi în locaţiile subunităţilor de jandarmi din judeţul Dolj urmând ca vineri, 18 septembrie, în baza de pregătire sportivă a Jandarmeriei să se desfăşoare o serie de activităţi sportive constând în cros, fotbal, tenis de masă şi tenis de câmp.

 „Programul se va încheia luni, 21 septembrie, în Sala Polivalentă a IJJ Dolj, cu prezentarea unei expuneri având ca temă „POLUAREA AERULUI – Metode şi mijloace de reducere a poluării”, în prezenţa cadrelor militare şi a personalului civil”, a declarat locotenent Ion Ţapu, ofiţer de Relaţii Publice IJJ Dolj.

Comunităţile invitate să se implice activ în protejarea mediului


Săptămâna mobilităţii europene este sărbătorită în sute de oraşe din statele membre ale Uniunii Europene. Tema din acest an “Îmbunătăţeşte climatul oraşului tău!”, încearcă să ofere un prilej, atât pentru autorităţi cât şi pentru cetăţenii Europei,  să ia în considerare şi să folosească în viaţa de zi cu zi mijloace de transport nepoluante, pentru reducerea emisiilor toxice de dioxid de carbon.


Ca autoritate responsabilă cu mediatizarea manifestării, Agenţia Natională pentru Protecţia Mediului invită comunităţile locale din România să ia parte la acest eveniment, prin organizarea de activităţi dedicate promovării mobilităţii durabile.
Creşterea alarmantă din ultimii ani  a traficului  rutier au dus la poluarea atmosferică şi fonică  în oraşe, cauzând serioase probleme de sănătate locuitorilor, arată reprezentanţii instituţiilor de mediu.

Cetăţenii şi autorităţile, rol cheie în îmbunătăţirea calităţii vieţii

Potrivit acestora, comportamentul nostru actual în ceea ce priveşte transportul se bazează în mare măsură pe utilizarea combustibililor fosili, ce reprezintă o importantă  sursă de emisie a gazelor cu efect de seră (sectorul transporturilor este responsabil pentru 40% din emisiile totale de CO2 din Europa), dar afectează şi climatul oraşelor. 

Prin adoptarea sloganului “Îmbunătăţeşte climatul oraşului tau!” ca temă focală a Săptămânii mobilităţii europene 2009 se doreste în acelaşi timp, susţin organizatorii, să se stabilească o legătură cu Conferinţa  de la Companhaga, din decembrie 2009, a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, care să demonstreze că  cetăţenii şi autorităţile locale au un rol cheie în lupta împotriva încălzirii globale, prin încurajarea mijloacelor de transport durabil.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite