Craiova: Iustin Covei vorbea fluent franceza în liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Iustin Covei vorbea fluent franceza în liceu
Craiova: Iustin Covei vorbea fluent franceza în liceu

Diriginţii din liceu ai lui Iustin Covei spun despre acesta că excela în materii precum matematică, fizică, şi informatică. Fiul judecătorului Covei a avut numai note de zece la purtare, în anii de liceu. Profesorii spun că le merita din plin.

Cadrele didactice de la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu, unde beizadeaua din Bănie a studiat, spun despre Iustin că se pricepea de minune la calcule matematice şi că la franceză făcea referate demne de toată lauda.


“Vorbea destul de fluent franceza”


Ileana Oreviceanu, care i-a predat franceza lui Covei timp de patru ani, spune că, deşi fiul judecătorului de la Curtea de Apel Craiova primea numai şase la lucrările scrise, punctajul ajungea la nouă, când era vorba de examinările orale. “O dată l-am ascultat pe hol, în prezenţa mai multor elevi, din cauză că avea note mici la probele scrise şi, pentru mărire, i-am dat ca temă un referat despre mediu. L-a reuşit. Vorbea destul de fluent franceza”, ne-a spus Ileana Oreviceanu, care nu îşi aminteşte ca Iustin să fi provocat vreun scandal la orele sale. Mai mult, profesoara spune că Iustin este un băiat respectuos, care o salută de fiecare dată când o întâlneşte pe stradă. Şi Mihai Călugăru, care i-a fost diriginte în clasele IX-X, susţine că nepotul procurorului de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova era conştiincios şi, chiar dacă uneori absenta, notele la purtare nu erau mai mici de nouă. “Nu a rămas corigent niciodată la matematică, materie pe care i-am predat-o. Din contră, se arăta destul de interesat de acest obiect de studiu. Nu ştiu să se fi plâns cineva de comportamentul lui”, ne-a povestit directorul Colegiului Nicolae Titulescu. Deşi la limba română şi istorie Iustin primea foarte rar note peste şase, la fizică, matematică şi chimie avea chiar nouă şi, spun profesorii, ar fi primit cu uşurinţă nota maximă dacă îşi dădea mai mult silinţa să înveţe.

Aflaţi din Adevărul de Seară de vineri, din Craiova, cum se descurca Iustin Covei la sport şi fizică.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite