Internetul i-a trimis după gratii. Mai mulţi tineri au făcut 20 de milioane de dolari vânzând pe internet bunuri pe care nu le deţineau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 tineri din Craiova şi din Gorj sunt acuzaţi de fraudă informatică şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Grupul infracţional a înşelat peste 1000 de persoane, iar prejudiciul total se ridică la 20 de milioane de dolari

Grupul infracţional publica pe internet anunţuri de vânzare a unor autovehicule, iar după aceea avea loc o licitaţie. Cei desemnaţi câştigători achitau contravaloarea vehiculului ori măcar un avans, printr-un serviciu de transfer care funcţionează în cadrul lanţului de magazine Publix, însă nu îşi primeau niciodată autoturismele. Prin această metodă, potrivit anchetatorilor au fost înşelate peste 1000 de persoane, iar prejudiciul total se ridică la 20 de milioane de dolari. Membrii grupului infracţional au fost arestaţi în lun a iulie a anului trecut, după ce capii reţelei fuseseră arestaţi în luna iunie în Statele Unite.

Procurorii DIICOT  au stabilit că în perioada 2009-2011 grupul infracţional, a postat pe internet anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate, d ela maşini d elux până la produse electrocasnice. Membrii grupului infracţional se foloseau de intităţi false, iar astfel au reuşit să pună mâna pe bani, după care i-au trimis în România  prin intermediul transferurilor rapide către persoane afiliate grupului. Cei 11 tineri au fost trimişi în judecată în urmă cu câteva zile, iar toţi sunt acuzaţi de săvârşirea ingracţiunii de grup organizat, de fraudă informatică şi înşelăciune cu consecinţe grave. Nouă persoane se află închise la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova, iar două sunt cercetat în stare de libertate. În urma percheziţiei procurorii au ridicat bani, telefoane mobile  şi laptopuri din locuinţele membrilor grupului. La audierii tinerii şi-au recunoscut faptele, iar unii dintre ei au povestit cu lux de amănunte cum au procedat.

Poliţia a intrat pe fir

Tinerii au fost arestaţi şi în baza convorbirilor telefonice. Membrii grupului infracţional au cheltuit o mare parte din banii câştigaţi pe distracţii şi lucruri scumpe. Unii dintre ei au fost încântaţi de faptul că au primit  încă din prima zi când au intrat în afacere mii  de euro, lucru care i-a făcut să meargă mai departe. Pe data de 14 iulie au avut loc nu main de 117 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti, Craiova, Târgu Jiu, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Zimnicea, Alexandria, Reşiţa şi Piteşti.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite