Internauţi craioveni, riscă închisoarea pentru piraterie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR) a strâns probe împotriva a 40 de internauţi utilizatori ai reţelei DC++, din toată ţara, care încalcă Legea drepturilor de autor. Cei mai mulţi sunt din Craiova.

Inspectorii AIMR au monitorizat, în iunie, şi adunat probe împotriva utilizatorilor de DC++ care au pus la dispoziţie fişiere muzicale prin intermediul internetului fără a avea dreptul de a o face, încălcând astfel Legea nr. 8/ 1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Potrivit AIMR, dosarele cu probe vor fi trimise Serviciului de Investigare a Fraudelor, serviciu îndreptăţit să înceapă cercetarea prin percheziţie domiciliară. Potrivit articolului 139 din Legea nr. 8/1996, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 4 ani sau cu amendă punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţământul titularilor de drepturi, a operelor, inclusiv opere muzicale.

România conduce detaşat în topul 10 al ţărilor monitorizate de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), cu un număr de 913 hub-uri active în iulie 2010, fiind urmată, la mare distanţă, pe locul al doilea, de Italia, cu 526 de hub-uri. În top mai figurează Franţa, Rusia, Ungaria, Suedia, Finlanda, Polonia, pe locul al zecelea situându-se SUA, cu 143 de hub-uri monitorizate. Producătorii de muzică reprezentaţi de AIMR sunt titulari de drepturi asupra propriilor înregistrări sonore, acţionând pentru protejarea drepturilor pe care le au şi în acest mod, prin identificarea şi urmărirea în justiţie a persoanelor fizice sau juridice care încalcă prevederile legii dreptului de autor şi a drepturilor conexe. AIMR protejează atât repertoriul muzical românesc, cât şi repertoriul internaţional al membrilor săi.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite