Craiova: Filarmonica Oltenia deschide stagiunea în Ziua Internaţională a Muzicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Filarmonica Oltenia deschide stagiunea în Ziua Internaţională a Muzicii
Craiova: Filarmonica Oltenia deschide stagiunea în Ziua Internaţională a Muzicii

Melomanii încep luna octombrie cu un concert simfonic extraordinar, care va aduce pe scena filarmonicii, alături de Orchestra simfonică, două mari nume ale muzicii mondiale, dirijorul Horia Andreescu şi violonista Jenny Abel.

Evenimentul marchează totodată Ziua Internaţională a Muzicii, sărbătorită din 1975 la propunerea renumitului violonist Yehudi Menuhin, şi deschiderea stagiunii 2009 – 2010. De la ora 19.00, sub bagheta maestrului Andreescu se vor face auzite compoziţii semnate Beethoven, Ravel şi Berger.  Dirijorul, născut la Braşov, este colaborator permanent al Filarmonicii „George Enescu“ şi profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A condus orchestre din întreaga lume, fiind distins cu numeroase premii şi titluri, cum este Ordinul „Pentru Merit“ în gradul de Mare Ofiţer.

Jenny Abel, ambasador al culturii

Numele solistei de origine germană a fost şi este cap de afiş la mari concerte din Europa, SUA, Canada, America de Sud, Noua Zeelandă, Australia. Este prima violonistă din Republica Federală Germană pe care Ministerul chinez al Culturii a invitat-o să concerteze la Beijing. Jenny Abel este recunoscută pentru proiectele artistice prin care ia atitudine împotriva discriminării rasiale şi a violenţei. În urmă cu 11 ani,  Uniunea Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor Muzicali din România i-a înmânat premiul „Pro Musica“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite