Interlopii din clanul Pară, luaţi pe sus de mascaţi în această dimineaţă/ Băiatul lui Marcel Popescu, cunoscutul impresar de fotbal, a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descinderi s-au făcut în 26 de locaţii din Craiova şi au fost ridicate 24 de persoane suspecte că făceau parte dintr-o reţea de falsificatori de carduri, care acţionau în Columbia şi în Mexic.

UPDATE, ora 13.00/ Camen Cosmin zis “Lale”, Pară Ilie  zis „Elvis”, Vanghelie Traian Gabriel, Stănescu Nicolae zis “Boabă”, Gherganu Radu Ionel, Petrovici Marcel Ionuţ zis “Cântar”, Văcuţă Sidonia Florentina, Cîţă Narcis Florin, Ionescu Cosmin Ştefan, zis „Beni” şi Sanda Ştefăniţă zis “Pepa „ sau „Calu” fac parte dintr-un grup infracţional organizat. Aceştia au amplasat  dispozitive artizanale de copiere a datelor de pe card-uri bancare la ATM-uri şi clonând aceste card-uri. Membrii grupării au efectuat în perioada 25 octombrie 2009 – 07 noiembrie 2009 mai multe retrageri frauduloase de numerar de la ATM-uri de pe raza municipiilor Bucureşti şi Craiova, totalizând aproximativ 200.000 lei.

UPDATE/ Au fost 35 de descinderi, 25 de persoane vizate şi au fost găsite 24 de persoane. Rând pe rând vor fi aduşi toţi la sediul DIICOT Craiova. Practic erau două grupări: la Craiova era condusă de Camen Cosmin, cunoscut drept Lale, şi la Săcele, de un anume Florea Iancu, zis Iancu Jianu“, a declarat Adrian Glugă, procurorul şef al DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova.

Adrian Glugă a precizat că a fost adus la audieri şi Adrian Popescu, zis Schilaci.

image

Click pe POZE pentru galerie foto

UPDATE/ Clanul Pară este cercetat în două cauze pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui  grup infracţional organizat, spălare a banilor şi infracţiuni săvârşite prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice sau de comunicaţii – infracţiuni privind prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice. Prejudiciul cauzat de membrii grupului este estimat la o sumă de peste 300.000 de euro.  Activitatea infracţională a membrilor acestor două grupări s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state, România, Franţa, Spania, Italia, Columbia, Republica Dominicană, S.U.A şi Mexic.

 La acţiune, procurorii DIICOT au colaborat cu Secret Service şi cu autorităţile din America de Sud. Printre craiovenii la care au avut loc percheziţii se numără şi membrii clanului Pară, o grupare interlopă care a fost implicată în mai multe scandaluri de stradă în Craiova.
În 2008, aceştia s-au încăierat cu Enrico Constantinescu, chiar în faţa Curţii de Apel. În urma altercaţiei, se pare că Enrico Constantinescu a rămas fără două degete, iar şeful de atunci al Poliţiei doljene, Georgel Enescu, a fost demis.

UPDATE/ Clanul Pară a mai fost implicat într-un alt scandal pe data de 29 aprilie 2008 în faţa Spitalului Judeţean din Craiova. Au fost trase mai multe focuri de armă, însă nimeni nu a fost rănit. Scandalul a avut loc între clanul Pară şi o altă familie de rromi din oraş. O ambulanţă, care transporta un bolnav a fost prinsă la mijloc în timpul conflictului. Clanul Pară este în război cu capii lumii interlope din Craiova. Pe data de 16 iunie 2009, tot în curtea Spitalului Judeţean din Craiova, oamenii lui Roşianu au dat nas în nas cu roomi din calnul Pară. De aici până la un scandal în toată regula nu a mai fost decât un pas. A fost nevoie de intervenţia a peste 60 de mascaţi pentru a aplana conflictul.

Cristian Pară, Eduard Pară, Constantin Pară, Ionel Căldare şi Ilie Pară au fost acuizaţi în 2008 în urma scandalului din faţa Curţii de Apel din Craiova de săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, distrugere, lovire, vătămare corporală şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi port ilegal de armă albă. Magistraţii au decis să primească doar doi ani cu suspendare. Pe data 29 aprilie 2010, clanul Pară a ieşit din nou în evidenţă. Au bătut un medic şi o asistentă de la Spitalul Judeţean din Craiova, după care au fugit cu bolnavul. De frică cadrele medicale nu au depus plângere la poliţie. Pentru scandalul din incinta instituţiei au primit o sancţiune de 20 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite