Institut nou de cercetare în ştiinţe aplicate, deschis la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Bănie deschide joi, 9 februarie, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, şantierului lucrărilor pentru implementarea proiectului INCESA, prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice“ - „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră“, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Prin proiect se va crea o infrastructură de cercetare modernă, care pune la dispoziţia cercetătorilor din regiunea Oltenia, dar mai ales celor din Universitatea din Craiova, laboratoare dotate cu echipamente performante, metode de actualitate în spaţiul european al cercetării, care să facă posibilă dezvoltarea şi afirmarea cercetării româneşti în spaţiul concurenţial european.

„Misiunea INCESA se va reflecta în îmbunătăţirea condiţiilor şi accesului la finanţare pentru cercetare şi inovare şi crearea unui mediu pentru transformarea ideilor inovative în produse şi servicii generatoare de creştere, competitivitate şi locuri de muncă. INCESA se va constitui într-un pol de excelenţă în cercetarea ştiinţifică interdisciplinară şi multidisciplinară din România şi din Europa“, a comunicat prof.univ.dr. Nicolae Bâzdoacă, directorul proiectului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite