VIDEO Jale printre ţiganii din Sadova: Inspectorii ITM au ras jumătate dintre şomerii de lux din localitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate dintre asistaţii sociali din Sadova au fost sistaţi de la plată, în urma neregulilor semnalate de inspectorii de muncă doljeni.

Inspectorii de muncă au descoperit luna trecută că o treime dintre locuitorii comunei doljene Sadova, în majoritate de etnie rromă, care primesc bani de la stat, se lăfăie în case cu etaj, utilate occidental. În plus, anchetele sociale au fost făcute superficial şi sute de mii de lei date drept ajutoare sociale de la stat au fost aruncate în buzunarele unor „sărmani“ cu vile şi bolizi la poartă.

Trăiesc în vile de lux din ajutorul social

VIDEO / Şomerii de lux trăiesc în vile cu etaj şi beneficiază de ajutor social

Ajutor social record, pentru o campioană în scaun cu rotile: 5.148 de lei pe lună

Controalele ITM au arătat că 63,5 la sută din populaţia Sadovei trăieşte cu bani de la stat, aproximativ 5.000 de persoane din cei 8.000 de localnici beneficiind de ajutor social în baza Legii 416//2001. În timp ce unii oameni din localitate supravieţuiesc de pe o zi pe alta datorită acestui ajutor, inspectorii de muncă au descoperit, cu stupoare, că o treime dintre beneficiari se lăfăie în case cu etaj, superdotate.

image

Aproape jumătate dintre asistaţii sociali din Sadova au fost sistaţi de la plată, în urma neregulilor semnalate de inspectorii de muncă doljeni. „Din cele 1.448 dosare aflate în plată, au fost sistate 650 de dosare”, a declarat şeful ITM Dolj, Cătălin Mohora. Un dosar include unul sau mai mulţi membri beneficiari.

Deşi intra în sarcina primarului să identifice familiile cu adevărat nevoiaşe, iar comisiile locale stabilite prin decizia edilului să avizeze dosarele pentru plată, anchetele sociale au fost făcute pe hârtie, din birou. „Au tolerat această situaţie. Este clar că asistenţii din primărie nu au mers la faţa locului, iar titularii au minţit în declaraţiile privind bunurile deţinute şi situaţia socială. Nu toţi sunt însă în această situaţie",  declara la începutul anchetei şeful ITM Dolj. Până acum au fost verificate câteva mii de dosare în cele 24 de primării din Dolj unde inspectorii de muncă au ajuns.

Uite ce vile şi-au tras din ajutorul social!

image


Află câte dosare au fost sistate de la plată la nivelul judeţului Dolj în Adevărul de Seară Craiova, de mâine.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite