Inspectorii ABA Jiu au dat amenzi de 240.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poluarea apelor i-a făcut pe inspectori să intensifi ce controalele
Poluarea apelor i-a făcut pe inspectori să intensifi ce controalele

Biroul Inspecţia Teritorială a Apelor din cadrul Administraţiei Bazinelor de Apă (ABA) Jiu a efectuat de la începutul anului până în prezent 394 de controale.

Inspectorii ABA Jiu au controlat întreg teritoriul bazinului hidrografic Jiu pentru respectarea de către persoanele juridice şi fizice a legilor şi  reglementărilor în vigoare din domeniul gospodării calitative şi cantitative a apelor, precum şi al siguranţei barajelor şi a altor construcţii hidrotehnice.
Din cele 453 de controale programate la 340 de unităţi în 2010, angajaţii ABA Jiu au efectuat 394 de controale.

„Acestea constituie 86,5 la sută din totalul programat pentru tot anul. Controalele au fost axate pe categorii de folosinţă privind activităţi cu risc major asupra resurselor de apă, exploatări de agregate minerale din albiile şi terasele cursurilor de apă, acumulări, iazuri de decantare, bataluri, halde de steril, salubrizarea cursurilor de apă şi microhidrocentrale“, a declarat directorul ABA Jiu, Cosmin Călin.

Prevenirea dezastrelor ecologice

În urma verificărilor, au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 240.000 de lei şi de 31 de avertismente. „În paralel, am demarat un control tematic la iazurile de decantare, halde si depozite de substante periculoase, pentru a preveni si înlătura posibilitatea producerii oricărui dezastru ecologic asemănător celui care a avut loc în Ungaria“, a precizat şeful ABA Jiu. În primele zece luni ale anului au fost soluţionate 34 de petiţii şi sesizări.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite