Craiova: Olimpicii doljeni, bătaia de joc a Inspectoratului Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Olimpicii doljeni, bătaia de joc a Inspectoratului Şcolar
Craiova: Olimpicii doljeni, bătaia de joc a Inspectoratului Şcolar

Copiii premiaţi la olimpiadele naţionale şi trimişi de Consiliul Judeţean în vacanţă în Halkidiki, drept recompensă pentru premii, s-au trezit că trebuie să plătească masa de prânz şi croaziere pe mare. Elevii au fost însoţiţi în excursie de soţul inspectorului general Lelioara Nicola şi de soţia inspectorului general adjunct Georgică Bercea.

Excursia în Grecia, dăruită în acest an de Consiliul Judeţean Dolj copiilor care au câştigat premii la olimpiadele naţionale, s-a dovedit un adevărat fiasco. La întoarcere, copiii s-au plâns că au fost obligaţi să plătească taxe peste taxe, croaziere pe Marea Egee şi, în plus, au fost nevoiţi să dea bani grei pe mâncare. „Nu ştiu de ce au spus că a fost o excursie gratuită. Ne-au cerut ba taxă de trecere în Bulgaria, ba taxă de bac şi la masa de prânz ne-au spus să ne descurcăm cum putem. Unii colegi au vrut să ia câteva felii de pâine din cantină pentru că nu aveau bani să-şi ia de mâncare, dar le-au interzis. Şi, după toate astea, ne-au obligat să plătim o croazieră pe Marea Egee în care nici nu vroiam să mă duc”, ne-a povestit unul dintre copii premiaţi de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova.

Olimpicii, „fiţoşi şi ingraţi”

O altă nemulţumire a elevilor este legată de faptul că în excursie au venit şi profesori care nu aveau nicio legătură cu performanţa lor. Printre cei 11 dascăli care au însoţit grupul s-au numărat Ilie Nicola, soţul şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj Lelioara Nicola, soţia inspectorului general adjunct Georgică Bercea şi Mariana Niculescu, inspector şcolar activităţi educative din cadrul ISJ Dolj şi cea care a organizat excursia.

Niculescu susţine că reclamaţiile au fost lansate de olimpicii amatori de zvonuri răutăcioase, însă recunoaşte faptul că, din cauza programului încărcat, copiii au sărit peste mesele de prânz. „Nu ne dusesem acolo în concediu, să stăm la plajă, să beneficiem de mese la orele programate. Am urmat un program educativ. În plus, nu era o avere să mănânci ceva, un hamburgher era doi euro, iar în cele mai multe cazuri copiii aveau bani la ei. Ştiu acest lucru pentru că întrebau de reprezentanţele de haine de firmă”,a spus Niculescu, care e de părere că olimpicii ar fi trebuit să fie recunoscători pentru excursia gratuită de care au avut parte. Aceasta a admis că în excursie au venit şi profesori care nu au avut legătură cu cei 105 olimpici, dar susţine că aceştia şi-au plătit excursia în valoare de 350 de euro. Deşi reporterii „Adevărului de Seară” i-au cerut insistent lista cu profesorii însoţitori, Mariana Niculescu a refuzat în mod repetat să o prezinte, susţinând că nu o mai are.

CJ Dolj vrea o informare completă

Scandalul iscat a ajuns şi la urechile reprezentanţilor Consiliului Judeţean Dolj, instituţia care a finanţat vacanţa elevilor. În timp ce preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, s-a declarat „întristat” de situaţie, ieri, şefa Comisiei de Cultură, Daniela Tarniţă, a cerut oficial Inspectoratului Şcolar să trimită o informare completă despre excursia în Grecia. „Am solicitat ca până miercuri să îmi trimită o informare completă despre programul acţiunii în sine, despre performanţele olimpicilor, dar şi ale profesorilor care i-au însoţit. Aceşti copii îşi pierd copilăria învăţând şi am zis că este normal să facem un efort să păstrăm tradiţia lansată în urmă cu cinci ani, de a-i răsplăti. La fiecare zece copii, reprezentanţii inspectoratului erau obligaţi să ofere o excursie şi unuia dintre profesorii cu care aceşti elevi au reuşit performanţa. Nu este normal ca alţi profesori să meargă în această excursie, chiar dacă au plătit“, a spus Daniela Tarniţă. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite