Înscrierea în clasa pregătitoare în altă şcoală decît cea arondată, trecută prin Consiliul de Administraţie al instituţiei respective

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: arhivă Adevărul
foto: arhivă Adevărul

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au precizat că, potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Învăţământului Preuniversitar, valabil din 2005, solicitările sunt aprobate în limita planului de şcolarizare, după asigurarea locului elevilor aflaţi în aria de cuprindere a şcolii.

Conform articolului 10, aliniatul 2, din regulament, „unităţile de învăţământ primar şi gimnazial sunt obligate să şcolarizeze cu prioritate, în limita planului de şcolarizare aprobat, elevii care au domiciliul în aria de cuprindere a unităţii de învăţământ respective.

Înscrierea se face în urma unei solicitări scrise din partea părintelui. Articolul 10, alineatul 3 prevede că „părintele/tutorele legal are dreptul de a solicita şcolarizarea fiului, fiicei sale la o altă unitate şcolară de învăţământ primar sau gimnazial, decât cea la care domiciliul său este arondat. Înscrierea se face în urma unei solicitări scrise, în urma aprobării de către Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ la care solicită înscrierea, în limita planului de şcolarizare, după asigurarea şcolarizării elevilor aflaţi în aria de cuprindere a şcolii respective“.

În martie vor fi selectaţi formatorii naţionali, iar în aprilie cei judeţeni şi locali (aproximativ 200). Fiecare dascăl de la clasa pregătitoare va trece prin mai multe etape de pregătire: formare online, formare pe grupuri de lucru, consiliere după ce începe anul şcolar.

„Este pentru prima dată când formarea continuă se realizează şi după începerea anului şcolar, prin consilierea pe parcursul semestrului întâi a fiecăruia dintre aceştia. Aşa este construit sistemul de formare. În martie 2013 se finalizează întreaga procedură de formare, evaluare şi feed-back. În ceea ce priveşte curriculum-ul pentru clasa pregătitoare, cadrul de referinţă este deja realizat, planurile-cadru şi programele sunt realizate, acestea vor intra în dezbatere publică în luna martie, dezbatere care se va realiza în mod larg şi în mod ţintit cu acele asociaţii profesionale şi ONG-uri care au semnat parteneriatul cu Ministerul Educaţiei şi sunt interesate de modernizarea curriculară. Integrarea propunerilor venite în urma dezbaterii publice are loc tot în cursul lunii martie“, a precizat Cerasela Cremene, inspector şcolar.

Părinţii pot cere lămuriri privind înscrierea în clasele I şi pregătitoare la telefonul verde 0800816251. Acest număr a fost apelat deja de 283 de doljeni.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite