Craiova: Incendiu provocat de scurgeri de gaze de la o butelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Incendiu provocat de scurgeri de gaze de la o butelie
Craiova: Incendiu provocat de scurgeri de gaze de la o butelie

O persoană a suferit arsuri minore pe mâini, iar o societate s-a ales cu pagube materiale.

Două incendii au pus pe jar, în ultimele 24 de ore, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia”. Primul incendiu a izbucnit în jurul orei 14,30 pe Aleea III Plaiul Vulcăneşti. Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a fost alertat şi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului datorat unor scurgeri de gaze de la o butelie de aragaz, la locuinţa lui Valentin Matache.

Incendiul a fost cauzat de defecţiuni la sistemul de etanşeizare a buteliei în urma cărora au avut loc scăpări de gaze. Maria Preoteasa, de 26 ani, a suferit arsuri minore pe antebraţul mâinii stângi. A ars o parte din mobilier şi acoperişul bucătărie pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp”, a declarat lt. Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU „Oltenia”.

Al doilea incendiu a avut loc aseară, la ora 22,29, la o societatea Cimoret S.A., pe platforma industrială DoljChim Işalniţa. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă, intervenţia desfăşurându-se fără dificultăţi. Au ars o parte din izolaţia interioară din lemn şi circa 700 de kg de hârtie şi materiale plastice.  “Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la instalaţia electric”, a mai spus Cocoşilă.

Pentru a evita astfel de incidente reprezentanţii ISU “Oltenia” recomandă:
 
• Se interzice folosirea chibriturilor, lumânărilor, lămpilor de iluminat cu petrol, în spaţii cu pericol de incendiu (depozite de furaje, grajduri, magazii, alte anexe, poduri) şi explozie (în apropierea buteliilor de aragaz, instalaţiilor de gaze naturale, încăperi în care depozitaţi produse petroliere), cât şi la executarea lucrărilor agricole – (în lanuri de cereale, pajişti), în păduri şi în apropierea acestora

• În cazul unui scurtcircuit, se interzice folosirea, la înlocuirea siguranţei, a unui fuzibil cu diametrul mai mare decât cel corect: prin utilizarea unui fuzibil mai gros, a liţelor, cuielor, monezilor, în cazul suprasolicitării reţelei electrice sau a unui scurtcircuit, acesta nu se mai poate topi, conducând la încălzirea puternică a cablului de alimentare sau a prizei, în aceste condiţii putându-se declanşa un incendiu.

• Se interzice folosirea buteliilor de gaze lichefiate fără regulatori (ceasuri) de presiune, cu garniture deteriorate, ori cu furtunuri de cauciuc fisurate ori lărgite la capete. Se interzice cu desăvârşire încercarea cu flacără a etanşeităţii buteliei, garniturilor regulatorilor de presiune sau a furtunului: verificarea se va face numai cu emulsie de apă cu săpun.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite