Craiova: Încă o probă de foc pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După capacitate, a mai urmat şi hopul probelor de aptitudini pentru profilurile vocaţionale la liceu. Elevii care au absolvit examenul de capacitate şi vor să fie admişi la o clasă cu profil vocaţional au mai avut o probă de foc prin care au fost nevoiţi să treacă cu brio. Probele de aptitudini se pare că nu le-au dat bătaie de cap elevilor doljeni.

Fie că a fost vorba de probe sportive, artistice sau de interviuri, elevii care s-au îndreptat către profilurile vocaţionale nu au întâmpinat dificultăţi. „Cea mai mică notă obţinută de unul dintre candidaţii pentru cele două clase cu profil sportiv pe care liceul «Petrache Trişcu» le are anul acesta a fost nota 6,00, cea mai mare fiind nota maximă, 10,00. Nu am avut nici incidente, probele au decurs ca la carte”, a declarat directorul Liceului cu Profil Sportiv „Petrache Trişcu” (LPS „PT”), Dănuţ Anghel. Pentru cele două clase, fiecare cu 28 de elevi aproape 70 de candidaţi au susţinut probele motrice la LPS  „PT”, dintre care 54 pentru atletism şi 15 pentru scrimă.

La Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” sau Liceul Pedagogic, după cum este cunoscut liceul, depunerea candidaturilor a curs pe bandă. Pentru cele 56 de locuri disponibile s-au înscris 213 elevi. Aceştia au susţinut patru probe, dintre care o probă de aptitudini motrice, muzică, desen dar şi un interviu în cadrul căruia au fost analizate aptitudinile de comunicare şi dicţia candidaţilor.

Numărul elevilor care s-au înscris la probele de limbi străine a fost mai mare decât se preconiza. Aproape şase sute au susţinut examenul al limba engleză, aproximativ 250 la limba franceză şi peste o sută la spaniolă. Rezultatele atât pentru probele de limbi străine cât şi la cele de aptitudini vor fi afişate mâine dimineaţă, începând cu ora 9.00.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite