Inaugurarea Podului Calafat-Vidin s-a transformat într-o vizită de lucru. Investiţia va fi finalizată la anul în luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a declarat că de fapt nu s-a inaugurat nimic astăzi, dar este pentru prima dată după 12 ani când s-a putut trece peste pod.

Costul construcţiei podului Calafat-Vidin este estimat la circa 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească plăteşte circa 225 de milioane de euro, iar restul revine statului roman „Mugur Isărescu a semnat actele când era prim-ministru, în urmă cu 12 ani. Pot să spun că sunt mult mai mulţi de cât a avut nevoie Apolodor când a făcut podul mai sus. Eu vreau să ajut la dezvoltarea infrastructurii zonei la modul realist“, a declarat Victor Ponta.

CLICK aici pentru GALERIE FOTO



Lucrările ar fi trebuit finalizate în urmă cu doi ani. Podul are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.Toate taxele rutiere vor fi încasate de statul român, iar bulgarii vor rămâne doar cu taxele feroviare.

Victor Ponta a mai declarat că de fapt astăzi nu s-a inagurat absolut nimic „Este pentru prima dată când se poate trece dintr-o parte în alta, dar până la inaugurarea efectivă, folosirea de către autoturisme și de către trenuri, probabil că lucrările vor fi gata în luna aprilie  a anului viitor“, a mai spus premierul.

pod 2
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite