În premieră, topul liceelor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune licee la nivel naţional sunt Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, care ocupă prima poziţie, find urmat de Colegiul Naţional "Mircea Cel Bătrân" din Constanţa şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi. Cele mai bune licee din judeţul Dolj sunt Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi Colegiul Naţional „Elena Cuza”.

Intuitext, lider in produse educationale moderne, şi AdmitereLiceu.ro prezintă, în premieră, topul liceelor din România. Realizat după o metodologie stabilită împreună cu directori ai unora dintre cele mai prestigioase licee la nivel naţional, topul a fost construit luând în considerare criterii relevante pentru performanţele fiecărui liceu, precum media de admitere la liceu, mediile obţinute la examenul de Bacalaureat şi prezenţa elevilor la olimpiade.

Astfel, primele licee din judeţul Dolj, luând în considerare notele obţinute la mediile de admitere la liceu, la examenele de Bacalaureat şi performanţele la olimpiade, sunt: Colegiul Naţional „Carol I” (Craiova), Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” (Craiova) şi Colegiul Naţional „Elena Cuza” (Craiova). Situaţia tuturor liceelor din judeţul Dolj împreună cu evoluţia acestora comparativ cu anul 2009 poate fi vizualizată integral pe site-ul admitereliceu.ro.

„Realizarea unui top realist al liceelor din România era necesară, dată fiind dezbaterea recentă legată de rata de promovabilitate scăzută la examenele de bacaulareat de anul acesta. În acest fel, părinţii, elevii şi profesorii au la îndemână un instrument util şi exhaustiv pentru a evalua situaţia liceelor din propriul oraş şi performanţele acestora la nivel naţional” a declarat Măriuca Talpeş, preşedinte Intuitext.

Utilizatorii pot găsi, pe site-ul admitereliceu.ro, situaţia liceelor la nivel naţional, realizată luând în calcul trei criterii posibile: media de admitere la liceu, media obţinută la examenele de Bacalaureat şi performanţele la examene de tip olimpiade. Cele mai bune licee la nivel naţional, luând în considerare media obţinută la examenul de admitere şi Bacalaureat, sunt Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, care ocupă prima poziţie, find urmat de Colegiul National "Mircea Cel Batran" din Constanta şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.


Despre AdmitereLiceu.ro

AdmitereLiceu.ro este un portal dedicat susţinerii elevilor în alegerea instituţiei de învăţământ pentru nivelul liceal şi pune la dispoziţia utilizatorilor cea mai mare bază de informaţii despre liceele din România, inclusiv rezultatele repartizărilor computerizate din 2009 şi 2010, grupate pe specializări şi instituţii. Folosind un sistem de căutare foarte accesibil, elevii pot să găsească orice liceu din România şi să afle o serie de informaţii utile, cum ar fi: adrese şi numere de telefon, adrese de email şi website, dotări (laboratoare, aparatură, tehnologie etc), mediile de admitere din 2001 până în 2010, rezultatele la examenele din BAC, rezultatele la toate fazele olimpiadelor din 2009 şi 2010.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite