Imagini şocante-Vezi aici video cu avionul în flăcări imediat după prăbuşire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Cojocaru şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic
Aurelian Cojocaru şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic

Un avion militar românesc IAR 99 „Şoim“ s-a prăbuşit astăzi la scurt timp de la decolare. Aeronava a căzut la doar câteva sute de metri de o zonă de case. În urma accidentului a decedat pilotul Aurelian Cojocaru, în vîrstă de 49 de ani, iar colegul său Relu Ioana, în vîsrtă de 35 de ani, a ajuns la spital în stare grabă.

Aurelain Cojocaru era şeful secţiei de piloţi de încercare, navigaţie şi metorologie şi avea 900 de ore de zobor pe avionul militar IAR 99 „Şoim“ cu care s-a prăbuşit. Martorii au declarat că au auzit o bubuitură puternică, iar în momentul în care au ieşit să vadă ce s-a întâmplat au văzut apartul de zobor în flăcări „Am fugit repede cu doi băieţi la faţa locului şi l-am tras pe pilotul care a supravieţuit mai departe de flăcări. Sunt încă în stare de şoc nu îmi revin nici în acest moment“, a spus Eugen Câmpeanu, în vîrstă de 53 de ani, unul dintre primii oameni care au ajuns la locul accidentului.

VIDEO 

„Deocamdată nu ştim ce s-a întâmplat“

Avionul a fost distrus în toatlitate „Prăbuşirea a avut loc cam la doi kilometri de pista de aterizare-decolare, undeva în zona Gherceşti. Deocamdată nu ştim ce s-a întîmplat. Unul dintre piloţi a decedat, iar altul a ajuns în stare gravă la spital, după ce a reuşit să se catapulteze“, a declarat Adrian Predescu, directorul tehnic al Aeroportului Craiova.

Martorii au declarat că pilotul a venit foarte aproape de pământ cu avionul şi a lovit în plin un stâlp de beton de patru metri „Deocamdată nu putem să spunem dacă este vorba de o defecţiune tehnică sau eroare de pilotaj. S-a ridicat cutia neagră unde sunt înregistrate toate datele, inclsuiv discuţiile dintre cei doi piloţi“,a  spus Cătălin Piţu, prim-prcuror adjunct în cadrul Parchetului Militar Timişoara.         

Piloţii erau foarte experimentaţi, cu mii de ore de zbor. Avionul IAR 99 "Şoim" este folosit în special pentru instrucţie şi este primul avion cu reacţie proiectat şi construit în întregim în România, intrând în producţie în 1987.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite